Hírek

2012.02.07. 17:14

Felsőoktatási jelentkezések: kitolták a határidőt

Meghosszabbították a felsőoktatásba való jelentkezés határidejét. Február 15-e helyett február 24-ig lehet beadni a jelentkezéseket.

Ambrózai Zsuzsanna

Az oktatási államtitkárság február 24-ig meghosszabbította a jelentkezési határidőt a felsőoktatási intézményekbe. Az államtitkárság elindította a módosításához szükséges jogi eljárást, melynek értelmében legkésőbb február 24-én éjfélig kell a jelentkezéseket elektronikusan, illetve hagyományos módon postára adni. A diákoknak és családjuknak így kilenc nappal több áll rendelkezésükre, hogy eldöntsék, melyik felsőoktatási intézménybe adják be a felvételi kérelmüket. A Felsőoktatási Felvételi Tájékoztató kiegészítő kötete január 31-én jelent meg, az idei, intézményekre, képzési területekre és szakokra lebontott keretszámokat pedig január 20-án hozták nyilvánosságra. Ennek megfelelően Németh Péter, a Nyugat-magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központ megbízott tanulmányi hivatal vezetője azt mondja, a jelentkezők mindenképpen tájékozódjanak, hiszen a kiegészítő kötet a meghirdetett képzések kapcsán is tartalmaz változásokat a december 15-én megjelent Felvételi Tájékoztatóhoz képest.
 
- Érdemes tájékozódni, akár a felvi oldalán, akár a mi, intézményi oldalunkon is ezzel kapcsolatban. Nagyon sokan keresnek bennünket, van rá példa, hogy személyesen, de inkább elektronikusan kérnek tanácsot, segítséget. Ez a néhány plusz nap arra elengendő, hogy a hirtelen jött változásokat tudja kicsit tompítani, talán több idő jut a megfontolt, körültekintő döntésre. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!