Hírek

2012.04.17. 11:45

Öko-hetet tartanak a Neumann iskolában

A Föld napjához kapcsolódóan Öko-hetet rendeznek a Neumann János Általános Iskolában színes programokkal.

Merklin Tímea

A Neumann János Általános Iskola 2008 óta viseli az Ökoiskola címet. Azóta minden évben, a föld napjának hete - április 16-tól 20-ig - Öko-hét az iskolában. Számos rendezvény koncentrálódik ilyenkor a gyerekek örömére.

A  3-4. évfolyamosoknak új szemléletű,  "Ki mondta, hogy nem tudod megváltoztatni a világot?" címmel föld napi vetélkedőt rendeznek. Akik szeretnek olvasni, azok számára szép megmérettetési lehetőség a "Föld napi szövegértő" verseny. Az alsósok számára versíró pályázatot is kiírtak, itt a költőpalánták mutathatják meg, mit tudnak.
 
Az alsósok '"Állati jó bemutató" című interaktív foglalkozáson vesznek részt az iskola oktatóparkjában (eső esetén a tornateremben), ahol állatsimogató is lesz, meglepetésekkel.

A felsős diákok és a napközisek projektkészítéssel, Föld napjához illő, tematikus akadályversennyel, totókitöltéssel, filmnézéssel emlékeznek meg e jeles napról, melyhez hathatósan a saját munkájukat is hozzáteszik:  takarítják a környezetüket, összeszedik a szemetet.  A Föld napi programok a hét végén eredményhirdetéssel és jutalmazással zárulnak.

Április 23-án  immár 3. alkalommal  tizenhárom csapat részvételével rendezik meg a Föld napja alkalmából a városi környezetismereti versenyt a második évfolyamos tanulók számára a tükrös teremben. A rendezvényt a Nyugat-dunántúli Környezetvédelmi Központ támogatja. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!