Hírek

2012.07.19. 14:43

Betiltották a Google-reklámot

Szombathely - Bana Tibor közérdekű bejelentést tett egy jogszabálysértő reklám miatt. Ezután hatósági eljárás indult, a politikus elégedett.

Némethy Mária

Eredményre vezetett a Vas Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelőségén Bana Tibor országgyűlési képviselőnek, a Jobbik Vas megyei elnökének közérdekű bejelentése. Felhívta a felügyelőség figyelmét arra, hogy a Google keresőbe beírt "terhességmegszakítás", "terhességmegszakítás ára", "terhességmegszakítás módszerei" kifejezések esetén a legelső találat "A gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól" szóló 2008-as törvény által tilalmazott reklám. A reklámra kattintva egy Szlovákiában található klinika direkt módon a magyar fogyasztókhoz szóló felhívása volt látható, amely a törvény fent hivatkozott szakasza szerint tilalmazott módon terhességmegszakítást reklámoz. A felhívás kimondottan magyar fogyasztók részére szól, amit egyértelműen bizonyít, hogy a kérdéses felhívás így kezdődik: "Tisztelt magyarországi érdeklődők!"

A felügyelőség a közérdekű bejelentés kivizsgálása érdekében hatósági eljárást indított a terhességmegszakítás reklám közzétevője, a Google Budapest, valamint a gazdasági reklámhirdetés szerkesztője, a szlovák CS Salvus s.r.o. társaság ellen. A képviselő sikerként értékeli, hogy a Google Budapest megszüntette a jogszabálysértő reklámtevékenységet, a szlovák cég ellen az eljárás folyamatban van.

Bana Tibor várja  az ügy folytatását, s ígéri: hasonló jellegű esetek ellen a továbbiakban is határozottan fellép.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!