Hírek

2012.07.27. 13:43

Homokzsákok a Répce-zsilipnél

Csepreg - Homokzsákokat helyeztek el csütörtökön reggel a régi Répce-meder zsilipjéhez, hogy a víz visszaszivárgását, az esetleges belvíz kialakulást megakadályozzák.

Tersztyánszky Krisztina

Csepreg városát kiegyenesített folyómeder, illetve mentesítő övárok védi a Répcén levonuló árhullámtól. Magas vízállás esetén azonban elsősorban nem az árvíz, hanem a megemelkedő talajvíz miatt kialakuló belvíz veszélyezteti az alacsonyabban fekvő házakat. Ettől tartottak most is, ezért helyeztek el homokzsákokat a régi meder zárózsilipjénél.

 

Király Árpád polgármester csütörtökön reggel észlelte, hogy az éjszaka hirtelen, nagy mértékben megnövekedett a folyó vízszintje, feltehetően a Répce  vízgyűjtő területén lehullott sok csapadék miatt. A meder mintegy háromnegyed részéig megtelt, attól lehetett tartani, hogy a hirtelen megemelkedett talajvíz belvízzé válik és elönti a Bognár Ignác utca végén levő, alacsonyabban fekvő házak pincéit. A visszaszivárgást a Városgazdálkodás emberei a vízügyes szakemberek javaslatára a zsiliphez rakott homokzsákokkal előzték meg. Király Árpád pénteken arról számolt be: az övárokba végülis nem szivárgott át víz, a Répce szintje még csütörtök délután ugyanolyan gyorsan leapadt, mint ahogy megemelkedett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!