Hírek

2012.07.02. 16:56

Táncházzal végződik a negyedik horvát nap Szombathelyen

Szombathely - Szombaton ismét horvát napot rendez a Fő téren a Szombathelyi Horvátok Egyesülete. A rendezvényen a város és a városkörnyék hagyományőrző együttesei lépnek fel.

Varga Lívia

A Fő téri horvát napot immár negyedik alkalommal rendezik meg július 7-én, szombaton 16 órától.

A magyar, a horvát és a grádistyei himnusz elhangzása után Jurasits Ferenc, a Szombathelyi Horvátok Egyesületének elnöke köszönti a résztvevőket. A továbbiakban ünnepi szavakat mond Skrapits László, a Szombathelyi és Hepp Mihály, az Országos Horvát Önkormányzat elnöke is. A rendezvényt dr. Puskás Tivadar polgármester nyitja meg.

A kulturális műsorban a szombathelyi és a városkörnyéki horvát csoportok mutatkoznak be műsorral. Az alaphangulatot a szombathelyi Durdice vegyeskar adja meg, akik a Reményik Sándor Evangélikus Iskola horvát csoportjának adják át a helyet. Utánuk a horvátzsidányi Cakavci Táncegyüttes lép színpadra. Őket a felsőcsatári Rozmaring kórus követi. A szentpéterfai Gradisce Kulturális Egyesület tánccsoportja két alkalommal is közönség elé lép – műsoruk első része után a büki Danica énekkar mutatkozik be.

A továbbiakban még hallható lesz a horvátlövői Slavuj énekkar koncertje, majd közös éneklés és éjfélig tartó táncház zárja a horvát napot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!