Hírek

2012.08.29. 17:11

Fenntartják a sárvári kistérségi társulást

Vas megye - A térség polgármesterei úgy döntöttek, hogy 2013-tól is fenntartják a Sárvár és Térsége Többcélú Kistérségi Társulást.

Nagy Ildikó

A Sárvár és Térsége Többcélú Kistérségi Társulás legutóbbi  ülésén az a döntés született, hogy az eddig kötelezően működtetett kistérségi társulást a 32 település 2013. január elseje után is fenntartja, és önkéntes társulás formájában működteti. Elsősorban a települési önkormányzatok kötelező feladataiból (például orvosi ügyelet, gyermekjóléti szolgálat, belső ellenőrzés)  vállalnak részt, ezeket ugyanis külön-külön egy-egy kis önkormányzat képtelen lenne megoldani, hiszen pénzügyileg finanszírozhatatlan lenne, és szakmailag sem tudna megfelelni a törvényi előírásoknak. A polgármesterek ezért  2014-ig meghosszabbították a társulás elnökségének és tisztségviselőinek mandátumát. A társulás elnöke Patyi Elemér, Bögöte polgármestere maradt, a két alelnök Kondora István sárvári és dr. Németh Kálmán répcelaki polgármester lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!