Hírek

2012.09.04. 17:52

Az Apáczai-kocka sikere

Hatodik alkalommal nyerte el a Magyar Termék Nagydíjat a cellldömölki központú Apáczai Kiadó.

Kozma Gábor

Kedden a Parlamentben vehette át immáron hatodik alkalommal Esztergályos Jenő, az Apáczai Kiadó vezetője a Magyar Termék Nagydíjat. E páratlan sikersorozat mostani állomása a kiadó legújabb fejlesztésének, az Apáczai Kockának szól.

- Egy feladatkészítő szoftverről van szó, ami minden számítógépen futtatható. Segítségével a tanítók, tanárok tananyagokat, játékos gyakorlófeladatokat hozhatnak létre, amelyekkel segíthetik a tananyag elsajátítását, elmélyítését, az ismeretek begyakorlását - mondta el a kitüntetés átvétele után Esztergályos Jenő. - A kocka fejlesztése 2011-ben kezdődött. A szoftver használatával a tanítók, tanárok egyedi tananyagokat és játékos gyakorló feladatsorokat hozhatnak létre gyorsan és egyszerűen. A fejlesztés során fontos szempont volt, hogy ezen feladatsorok a későbbiekben digitális és papír formátumban is elérhetőek legyenek. A feladatok többféle kiértékelési módja azonnali visszajelzést nyújt a pedagógusoknak. A szoftverrel elkészített feladatok saját példatárakba rendezhetőek, amelyek más felhasználókkal is megosztatók hallottuk. A kiadó vezetője elmondta: az Apáczai Kocka szoftver fejlesztése tovább folytatódik új funkciók bevezetésével, hogy minőségi, könnyen használható termékhez jussanak hozzá a pedagógusok. Az elismerés egy olyan kiadónak szól, amely családi vállalkozásból az ország egyik legnagyobb, kizárólag magyar tulajdonú könyvkiadó vállalatává lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!