Hírek

2012.09.05. 13:08

Fejlesztik az óvodák és bölcsődék informatikai eszközeit Szombathelyen

Szombathely - Az áprilisban történt felmérések alapján korszerűsítették huszonhat városi óvoda és bölcsőde informatikai rendszerét. A fejlesztések egyik helyszíne a Barátság utcai óvoda volt.

Vas Népe

- Az informatika az egyik legdinamikusabban fejlődő iparág, azért fontosnak tartjuk, hogy ezt a területet fejleszteni tudjuk - mondta Lendvai Ferenc önkormáyzati képviselő a Barátság utcai Óvodában tartott sajtótájékozatón. - A huszonhat intézmény összesen 3.5 millió forintos támogatást kapott, többek között hardverfrissítésre, szoftverfrissítésre és memóriabővítésre volt szükség.

Sárosiné Somogyi Irén, a Barátság utcai Óvoda vezetője szerint ez a fejlesztés nagyban megkönnyíti az intézményben dolgozók munkáját, hiszen számítógépről intézik a hivatalos ügyek legnagyobb részét, itt tartják a kapcsolatot az önkormányzattal is.

A sajtótájékoztatón Lazáry Viktor alpolgármester köszönetét fejezte ki az óvodák és bölcsődék intézményvezetőinek, illetve a városfejlesztési bizottságnak. Hozzátette: a rendszer fenntartása is nagyon fontos, erre nagy hangsúlyt fognak fektetni. Ő is felhívta a figyelmet az informatikai fejlesztések fontosságára, és arra, hogy úgy érzi, a város a legjobb úton halad, hiszen minden lehetőséget megragad, hogy korszerűsíteni tudják az intézmények informatikai rendszerét.

- Lépést kell tartanunk a technikával, ezért az önkormányzat minden ilyen irányú pályázatot maximálisan támogat. Ez természetesen nemcsak az óvodák és a bölcsődék esetében igaz, a fejlesztések ugyanúgy érintik a középiskolákat és az általános iskolákat - fejtette ki Lazáry Viktor. - Tavaly korszerűsítették ezeket az intézményeket is, interaktív táblákkal szerelték fel a tantermeket, remélhetően ennek a projektnek folytatása is lesz. Úgy érzem, Szombathelynek nincs szégyellnivalója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!