Hírek

2012.09.26. 17:00

Indul a digitális korszak

Szombathely - Sikeres pályázat, a mozi digitalizációja, őszi kulturális kínálat - ezekről esett szó az Agora-központ sajtótájékoztatóján; Lazáry Viktor és Marton Zsolt alpolgármesterek jelenlétében.

Ölbei Lívia

Az elmúlt években  kívül-belül fölújított AgoraSavaria mozi modernizációja a "csúcsra" érkezett: pénteken kezdődnek a próbavetítések, október 4-én pedig végre hivatalosan is kezdetét veszi a digitális korszak a belvárosban; ehhez a legkorszerűbb technikai eszközök (projektor, hangrendszer, vetítővászon, függönymozgatás stb.) állnak rendelkezésre.

Ráadásul ismét becsöngettek az Agorában: Szombathely kulturális központja ezúttal majdnem 25 millió forintot nyert azon az önrészt sem igénylő, száz százalékos támogatottságú  pályázaton, amely a 12 hónapra szóló  "Agora - Óra 2."-projekt útnak indítására ad lehetőséget, a 4-18 éves korosztály bevonásával, különös tekintettel a készségfejlesztésre, a kreativitásra. Ez a közművelődési tevékenység új terepe: az intézmény bekapcsolódik a gyerekek tanórán kívüli programjának megszervezésébe.

Az Agora-központ kiemelt őszi kulturális kínálatában az első esemény az a Vad Fruttik- és Heaven Street Seven-koncert, amely október 6-án 21 órakor kezdődik a sportházban. Egy héttel később ugyanitt Isis Dance Open: a táncverseny délelőtt 10 órakor kezdődik. Aztán hamarosan indul a színházi szezon, felnőtt- és gyermek-előadásokkal. A november ismét a Márton-kultusz jegyében telik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!