Hírek

2012.09.18. 21:32

Jet-ski: Jantos Gábor magyar bajnok lett

Táplánszentkereszt – Jet-ski magyar bajnok lett, és az aranyérem mellé egy ezüstöt is begyűjtött Jantos Gábor – az azonban még kérdéses, hogy folytatja-e igen eredményes pályafutását.

Tóth Gábor

A magyar jet-ski bajnokság májusban kezdődött, szeptember elején ért véget. A futamoknak Dunaharaszti, Nyíregyháza, ismét Dunaharaszti, Nagykanizsa, végül Ikrény adott otthont. Egy versenynapon két futam várt a résztvevőkre, az összesített eredmény alapján hirdettek győztest. A magyar jet-ski bajnokság nyílt, vagyis nemzetközi mezőny versengett.

Jantos Gábor 2002-ben ült először jet-skire. Három éve űzi versenyszerűen ezt a sportágat. Ülős, újonc kategóriában, nyílt mezőnyben versenyez. Itt széria motorok és tuningolt gépek is rajthoz állhatnak. Eddig rendre szlalompályán tette próbára a tudását (6-8 bóját kell megkerülni időre), mind a három szezont „csak” ezüstéremmel zárta. Az idén azonban zárt pályás kategóriában is nevezett (30-40 bójával nehezített verseny, egyszerre 5-10 gép van a pályán), és rögtön bajnoki címet szerzett.
– Remek szezont futottam, pedig nem volt könnyű dolgom – árulta el Jantos Gábor, aki nem bízott semmit a véletlenre, ugyanis mind az öt versenyt megnyerte. – Nincs saját jet- skim, kölcsöngéppel versenyzek – egy önzetlen barátom, Dara Roland segítségének köszönhetően. Így gyakorolni sem nagyon tudok, szinte csak a futamokon ülök a járműre. Ráadásul ez már egy hároméves konstrukció, a riválisaim alatt erősebb, gyorsabb gép volt. Éppen ezért nagyon örültem a bajnoki címnek. Ugyanakkor ideje leszállnom a földre. Nem várhatom el örökké, hogy a barátiam tegyenek alám jet-skit. Egy ilyen – 1500 köbcentis, 270 lóerős – gép csaknem ötmillió forintba kerül. Egy perc alatt egy liter benzint fogyaszt. Most úgy néz ki, hogy anyagi problémák miatt a jövő évi szezont kihagyom – zárta szavait a 43 éves tápláni sportember.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!