Hírek

2012.09.18. 15:02

Öt helyszínt vontak be a Templomok éjszakája programba Sárváron

Sárvár - Hagyományteremtő céllal rendezték meg a Templomok éjszakája című programot szombaton. Négy templom bevonásával valósult meg az esti vallási és kulturális zarándoklat.

Bajdó Bettina

Sárváron a  négy templom bevonásával megvalósuló esti vallási és kulturális zarándoklat csatlakozott az Ars Sacra országos kezdeményezéshez. Az éjszakai program során egy zarándokúton  a résztvevők nemcsak lelki emelkedettségben, hanem kulturális élményben is részesültek. A lelki, de egyben kulturális zarándoklat célja azt volt, hogy megmutassa a résztvevőknek  azokat a helyszíneket, melyek szolgálják a kihívásokkal és feszültségekkel teli mindennapok lelki és szellemi feloldását. 

A zarándoklatkezdő szentmisére, melyet a Fájdalmas Szűzanya tiszteletére ajánlottak fel, a   Szent Miklós Plébánia templomban került sor. A szentmisét Wimmer Roland plébános celebrálta. A mise után fáklyás felvonulás indult a belváros templomaihoz. Mindhárom helyszínen  a Szent László római katolikus, a református, valamint az evangélikus templomban  az egyházi vezetők elmélkedtek egy téma kapcsán, majd kulturális programra és ájtatosságra került sor. A Szent László templomban a Mindszenty-év kapcsán elmélkedtek, majd  a Jubilate kórus adott színvonalas műsort. A református templomban Rádli Ramóna, a Liszt Ferenc Zeneakadémia cselló szakos növendéke  gordonázott, az evangélikus templomban pedig Hirschberg Anna hegedűjátéka varázsolta el a híveket, majd Gyarmati István lelkész mutatta be a templomot és ismertette a bútorokat, berendezéseket.
 
A templomi körút végeztével a zarándokok a Nádasdy Ferenc Múzeum dísztermében fejezték be a zarándoklatot,  az Ótestamentumi jeleneteket ábrázoló oldalfreskókról hallgattak meg egy előadást Takács Zoltán Bálint múzeumigazgató tolmácsolásában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!