Hírek

2012.09.10. 16:52

Referencia-intézmény lesz a Bolyai iskola

Szombathely - Hatmillió forint pályázati támogatást nyert a Nyugat-Magyarországi Egyetem Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium az Új Széchenyi Terv keretében.

Merklin Tímea

Az iskola a Referencia-intézmények országos hálózatának kialakítása és felkészítése című pályázaton vett részt. A hatmillió forint vissza nem térítendő támogatást a Régi és új referenciák a Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnáziumban címmel nyerte.
A referencia-iskola egyedi, más intézmények számára is példaértékű, működésében koherens, befogadó, gyermekközpontú pedagógiai gyakorlattal, szervezeti innovációval rendelkező intézmény, amely mindezt szolgáltatásaiban publikálja és adja át. A Bolyai iskola a referencia-iskolai szerepre készülve kidolgozta intézményi fejlesztési tervét.
Ennek a szakmai programnak a részei képzések, felkészítések, szakértői, tanácsadó támogató szolgáltatások igénybevétele, az intézmény belső szakmai közreműködőinek fejlesztési tevékenységei, de beletartozik a  szakmai eszközfejlesztés is. A Bolyai iskolában megalakult egy olyan team, amely segíti, irányítja a referenciaiskolai tevékenységre való felkészülést. Mindez az elkövetkezendő hetekben zajlik, hosszú távon megújulást hoz az intézménynek, amellett, hogy az eddig elért eredményeken alapul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!