Hírek

2012.10.09. 15:02

Megújult a bölcsőde Szombathelyen (fotókkal)

Szombathely - Kedd délelőtt átadták a felújított Kuckó Bölcsődét. A felújítás második üteme során megújult a vizesblokk.

Bajdó Bettina

A bölcsőde az elmúlt másfél év alatt két ütemben újulhatott meg. Az első ütem során a pincéhez csatlakozó teraszt bontották el és építették újra, a mostani ütemben pedig teljesen megújult a vizesblokk. Így most már a három év alattiak is biztonságos módon használhatják a helyiséget.

 

A galériáért kattintson a képre!

Dr. Puskás Tivadar polgármester elmondta, a városban 583 bölcsődei férőhely van, a Kuckó Bölcsődében 38 gyermeket látnak el. A ház 1946-ban épült, s 1953-ban alakították át bölcsődévé. Azóta is a város egyik legkedveltebb bölcsője, jelenleg sincs üres férőhely benne.

A beruházás 4,9 millió forintból valósult meg, ennek jelentős részét, mintegy 4,6 millió forintot a szociális és családügyi bizottság biztosított az intézmény számára. A fennálló részt önerőből pótolták ki.

Nemcsak a gyerekek örültek a felújításnak, hanem a kiszolgáló személyzet is, hiszen javultak az ő munkakörülményeik is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!