Hírek

2012.10.06. 07:09

Négy nemzet együttműködő iskolái Vépen

Vép - Német, szlovén és szlovák vendégek érkeztek a szakiskolába: három külföldi partneriskola pedagógusai, diákjai vettek részt a Comenius-program indításán.

Simon Erzsébet

Staatliches Berufliches Schulzentrum, Ansbach; Biotehniška šola, Rakičan; Stredná odborná škola, Hurbanovo. E három külföldi - német, szlovén és szlovák - partneriskolából érkeztek pedagógusok és diákok a Comenius-program keretében szervezett találkozóra a VM-DASzK Szakképző Iskola - VM Középiskola, Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégiumba. Az "Egész életen át tartó tanulás" a mottója az iskolai együttműködések pályázatának, a projektindításra Vépen került sor az elműlt napokban. A 2012. augusztusától 2014. augusztusáig tartó program témája a munkaerő-mobilitás a közép-európai térségben, különösen a szakmai képzés vonatkozásában.

- A téma feldolgozása során a partneriskolák tanulói külföldi cseregyakorlatokon vesznek részt a fogadó iskola tangazdaságában, valamint gazdáknál. Feladatot vállalnak a gyakorlat előkészítésében, ennek során prezentációt készítenek országukról, iskolájukról, a szakmai képzésről, amiben részesülnek. A prezentációt a fogadó iskola diákjainak, tanárainak, és a gyakorlatot biztosító gazdák családjainak is bemutatják. Cél, hogy ne csak a szakmai képzéssel ismerkedjenek, hanem vegyenek részt a másik iskola, a gyakorlatot biztosító gazda családjának mindennapjaiban, ismerjék meg az ország kultúráját, gyakorolják a nyelvet, javuljon szakmai és személyes kompetenciájuk - hallottuk Hollósi Éva igazgatótól. Fontosnak tartják, hogy minél több pedagógus és diák tegyen szert külföldi tapasztalatokra, bővüljenek az ismereteik, amiket az iskolai munkájukban felhasználhatnak.

A három külföldi partneriskola tanárai, diákjai az első estét ismerkedéssel töltötték, majd a tanulók részt vettek a vépi iskola hagyományos őszi sportversenyén, a Gépész Kupán. A találkozón a négy iskola vezetői, munkatársai véglegesítették, konkretizálták a munkaterv alapján a közeljövő feladatait.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!