Hírek

2012.10.09. 10:31

Pars Krisztián és a postás is másképp mesélte a történteket

Szombathely - Eredménytelen volt Pars Krisztián és a postás szembesítése, ugyanis mindketten másképpen mesélték el a történteket. Az olimpiai bajnok védőügyvédje abban sem biztos, hogy a történtek kimerítik a garázdaság bűncselekményének törvényi tényállását.

Nagy Ildikó

Mint ismeretes, Pars Krisztián olimpiai bajnok kalapácsvető ellen garázdaság vétségének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a rendőrség, mert a feljelentés szerint - szóváltást követően - bántalmazott egy postai gépkocsivezetőt. A postást és a sportolót hétfőn szembesítették, a szembesítés azonban eredménytelen volt, mivel mindketten másképpen mesélték el a történetet: a gépkocsivezető azt mondta, Pars Krisztián a gépjármű félig letekert ablakán benyúlva egy kézzel megragadta hátul a nyakát és egyszer-kétszer megrázta, a kalapácsvető viszont állította, hogy - bár szóban számon kérte rajta a barátnőjének tett sértő megjegyzését - nem nyúlt a postásautó sofőrjéhez.

Dr. Popgyákunik Péter ügyvéd, Pars Krisztián védője elmondta: a postást Pars Krisztián barátnőjével is szembesíteni fogják. A fiatalember ugyanis azt állítja, hogy nem szállt ki a járműből, ebből következően azt is tagadja, hogy szidalmazta volna a lányt.

Pars Krisztián védőügyvédje megjegyezte: a postás nyakán lévő nyomokról készült látlelettel kapcsolatos orvosszakértői vélemény még nem készült el, feltehetően az is segíthet majd az ügy részleteinek tisztázásában. Dr. Popgyákunik Péter abban sem biztos, hogy a történtek kimerítik a garázdaság bűncselekményének törvényi tényállását. A törvény szerint a garázdaság ugyanis olyan kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartás, amely alkalmas arra, hogy másokban megbotránkozást vagy riadalmat keltsen. Az ügyvéd megjegyezte: ha ezen együttes feltételek közül bármelyik nem áll fenn, akkor nem beszélhetünk garázdaságról, jelen esetben pedig - véleménye szerint - ahogy ez a szóváltás Pars Kriszitán és a gépkocsivezető között megtörtént, nem felel meg e feltételek mindegyikének.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!