Hírek

2012.10.03. 16:09

Segíts a Földnek lélegezni! - Átadtuk klímavédelmi rajzpályázatunk díjait

Szombathely - Átadtuk szerdán klímavédelmi rajzpályázatunk díjait. Az alkotásokból kiállítás nyílt a Gyermekek Házában.

Nagy Ildikó

A Vas Népe klímavédelmi programjához kapcsolódó rajzpályázatra beérkezett alkotásokból nyílt kiállítás szerdán az Agora-Gyermekek Házában. Az ajándékokat Halmágyi Miklós főszerkesztő adta át a díjazottaknak.

A Pannon Lapok Társasága napilapjai - így a Vas Népe is - Üvegház címmel tavasszal indították el klímavédelmi programjukat. Ehhez kapcsolódva Segíts a Földnek lélegezni! címmel hirdettünk rajzpályázatot általános iskolások számára. Felhívásunkra 160 alkotás érkezett, nagy örömünkre a megye szinte minden részéből. Az alkotásokat Torjay Valter festőművész-művészettörténész értékelte nyár elején. A legjobbnak ítélt pályamunkákból állítottuk össze az Agora-Gyermekek Háza emeleti dísztermében szerdán megnyílt  kiállítás anyagát.

A díjazottakat és tanáraikat, valamint szüleiket Halmágyi Miklós, a Vas Népe főszerkesztője köszöntötte, majd Torjay Valter biztatta további alkotómunkára a diákokat. Kiss Andrea, az Agora-Gyermekek Háza szakági vezetője a házigazdák nevében üdvözölte a megjelenteket. A díjakat Halmágyi Miklós főszerkesztő adta át a gyerekeknek. Az alsó tagozatosok kategóriájában harmadik helyezést ért el  a szombathelyi Neumann János Általános Iskola (tavaly még) negyedikes napközis csoportja: Csitkovics Daniella, Kiss Eszter,  Nagy Benjamin és Pozsogár Katalin. Második helyen végzett Mátis Luca, a kőszegi Árpád-házi Szent Margit Általános Iskola tanulója. Az első helyezettnek járó díjnak a szombathelyi Simon István Utcai Általános Iskola 3.b. osztályának diákjai örülhettek.

A felső tagozatosok közül  Szuh Balázs, a bobai Napsugár Általános Iskola diákja végzett a harmadik helyen, második lett Halmosi Noémi, a szombathelyi Váci Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészetotatási Intézmény tanulója. Közös munkájukkal első helyezést értek el a szombathelyi Bercsényi Miklós Általános Iskola tanulói:  Horváth Szimonetta, Pék Alexandra, Pintér Barbara, Várallai Regina. Mindkét kategória harmadik helyezettjei 10 ezer forint értékű könyvutalványt kaptak, a második díj mellé egy-egy 20 ezer forint értékű, társasjátékokból összeállított ajándékcsomagot vehettek át a diákok. Az első helyezett osztályok a kislődi Sobri kalandparkba szóló belépőket  - harminc-harminc darabot - vehettek át.

A nyolcvanhat pályamunkát bemutató  kiállítás október 20-áig látogatható az AgoraGyermekek Háza emeleti dísztermében. 
 
 
 

 

A pedagógusoknak is jár a köszönet

Torjay Valter festőművész-művészettörténész a kiállításmegnyitón hangsúlyozta: nagyon értékes pályázati anyag gyűlt össze, így aztán  nem volt egyszerű feladat kiválasztani a díjra érdemes alkotásokat. Megjegyezte, hogy szíve szerint minden pályázót jutalmazott volna. A díjazottak mellett külön dicséret jár  a celldömölki Szent Benedek Katolikus Általános iskola (tavaly még) negyedik osztályosainak, valamint a győrvári Béri Balogh Ádám Általános Iskola nyolcadik osztályos diákjainak. Köszönet jár továbbá azoknak a pedagógusoknak is, akik fontosnak érezték, hogy diákjaik ilyen "komoly" témáról is elmondják véleményüket - színes ceruzával, ecsettel  vagy  más egyéb technikával.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!