Hírek

2012.10.30. 11:17

Ünnepeltek a felsőcsatári horvátok

Felsőcsatár - Az elmúlt szombaton rendezte meg a felsőcsatári Horvát Nemzetiségi Önkormányzat a ma már tradicionális Horvát napot - illusztris vendég látogatta meg a rendezvényt.

Tóth Gábor

A helybeliek a Horvát nap keretében ünnepelték a Csetarci tánccsoport megalakulásának öt éves évfordulóját. Ez idő alatt a csoport sikeresen mutatkozott be számos hazai és külföldi kulturális rendezvényen, folklórfesztiválon.

A rendezvényt jelenlétével tisztelte meg dr. Gordan Grlic Radman Horvátország magyarországi nagykövete és felesége. A nagykövet elismerően szólt az itt élő gradistyei horvátok munkájáról, amit a kulturális örökségük megőrzése érdekében tesznek. Arra biztatta a jelen lévőket, hogy őrizzék és adják át gyermekeiknek a gradistyei horvát nyelvet, szokásaikat, hagyományaikat, erősítsék horvát identitásukat.

A nagyszabású folklórműsoron fellépett a jubiláns tánccsoport, a helyi Rozmaring Énekkar, a Csatári Tamburások zenekar, az undi Veseli Gradistyánci Kulturális Egyesület énekkara és tánccsoportja, valamint az ausztriai Vlahija Tamburazenekar. A Csetarci Tánccsoport bemutatta legújabb táncát, melyet a csoport egyik tagja, Horvát Balázs koreografált. Este a szentpéterfai Pinkica zenekar szórakoztatta a vendégeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!