Hírek

2012.11.08. 14:39

Büntetőeljárás indult a Szombathelyi Városi Bíróság elnöke ellen

Szombathely - A HVG csütörtöki számában írt arról, hogy büntetőeljárás indult Szabó Sándor, a Szombathelyi Városi Bíróság elnöke ellen. A Központi Nyomozó Főügyészség megerősítette a hírt.

Nagy Ildikó

Kérdésünkre dr. Fazekas Géza, a Központi Nyomozó Főügyészség sajtószóvivője írásban közölte, hogy miután a köztársasági elnök felfüggesztette Szabó Sándor mentelmi jogát, a Központi Nyomozó Főügyészség 2012. szeptember 24-én gyanúsítottként hallgatta ki. "A nyomozás érdekében jelenleg nem áll módomban közölni a gyanúsítás tartalmát", írta a sajtószóvivő, és hozzátette: a gyanúsítottként kihallgatott bírósági elnök panaszt jelentett be a főügyészség intézkedésével szemben, tagadva a terhére rótt bűncselekmény elkövetését, panaszát azonban a Legfőbb Ügyészség elutasította.

Dr. Szabó Sándor azóta is a Szombathelyi Városi Bíróság elnökeként dolgozik, ezt csütörtökön dr. Hoós Tibor, a Szombathelyi Törvényszék elnöki jogkörben eljáró kollégiumvezetője is megerősítette, hozzátéve: neki nincs jogköre, hogy dr. Szabó Sándort felfüggessze  munkaköréből, azt csak a szolgálati bíróság teheti meg.

A HVG értesülései szerint feltehetően büntetőbírói munkájával összefüggésben indítottak eljárást dr. Szabó Sándor ellen. Erre abból következtetnek, hogy az ügyészek bírósági aktákat is magukkal vittek.

Dr. Szabó Sándor csütörtökön szabadságon volt, információink szerint Budapesten tartózkodott, és bár próbáltuk, nem sikerült elérnünk. Várhatóan pénteken ő is megszólal, és nyilatkozik az ügyben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!