Hírek

2012.11.02. 06:24

Jövőre is 3 millió ösztöndíjakra

Celldömölk - Az önkormányzat jövőre is 3 millió forintot szán a városi költségvetésből a pályázattal elnyerhető Bursa Hungarica-ösztöndíjakra.

Ölbei Lívia

Az előrejelzések szerint jövőre  Celldömölkön a  tavalyinál többen pályáznak a Bursa Hungarica néven évről évre meghirdetett felsőoktatási önkormányzati ösztöndíjra, amelyet 2013-ra  az Emberi Erőforrások Minisztériuma írt ki, központi költségvetési és önkormányzati források mozgósításával. A Bursa Hungarica a szociálisan rászoruló fiatalok támogatására szolgál.  A celli önkormányzat tavaly 3 millió forintot szánt a város költségvetéséből erre a célra, és a testület most egyhangúlag úgy döntött, hogy ezt az összeget jövőre is a szociálisan hátrányos helyzetű celldömölki fiatalok támogatására fordítja, megkönnyítve felsőoktatási tanulmányaikat.  A Bursa Hungarica-ösztöndíjrendszerhez önkéntes alapon csatlakozhatnak az önkormányzatok. A testület mindemellett egy ponton azért  módosította a gyermekvédelem helyi rendszeréről szóló rendeletét, hogy az önkormányzati közlekedési támogatást az első osztályosok is igényelhessék. A kérelmek benyújtásának határideje ennek érdekében az eddigi szeptember 15-e helyett október 15-e; a jövő tanávben  már ez a határidő lesz érvényben.  

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!