Hírek

2012.12.18. 17:13

Szelektíven gyűjtenek Sárváron is

Sárvár - Fontos és eredményes esztendő volt az idei a Sárvári HUKE Kft. életében: a szelektív gyűjtés fejlesztése révén jelentősen csökkent a városban a kommunális hulladék mennyisége.

Nagy Ildikó

A cég munkatársai a lakótelepeken tavasszal kezdték meg a szelektív gyűjtésre alkalmas kukák kihelyezését, amit folyamatos tájékoztatás is megelőzött.

- Ezzel nagy hiányt pótoltunk, ugyanis a kertvárosban a zsákos, illetve kukás  házhoz menő gyűjtés már működött, a lakótelepeken élők viszont addig a város tíz pontján elhelyezett szigeteken tehették le a szelektíven gyűjtött hulladékot - tudtuk meg Szijártó Lászlótól, a cég kereskedelmi vezetőjétől.

Válogatnak. A szelektív gyűjtés kiteljesítésére törekednek (Fotó: Benkő Sándor)

A szolgáltató az év folyamán hat települést - Rábapatyot, Ölbőt, Szelestét, Pósfát, Csényét és Ikervárt - is bevont a szelektív gyűjtésbe, nyáron pedig a fürdő és a kalandpark is rákapcsolódott a szelektív gyűjtőrendszerre. A kertvárosban ősszel kezdték kihelyezni az első biokukákat, amikkel pedig teljessé vált a szelektív gyűjtés rendszere. A biokukákat jövő januártól a város más részein élők is megkapják.

A cég a gyerekek és diákok környezettudatos nevelésére is áldozott: nyílt napot tartottak, az óvodákban pedig szelektív gyűjtőszigeteket helyeztek el.

A törvényi előírásoknak megfelelve 2013 elejétől Zöld Pont Kft. néven folytatja a szolgáltató a tevékenységét, ígéretük szerint a megszokott jó színvonalon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!