Hírek

2013.01.14. 17:28

Acsádi szociális otthon: akár ingyen is elvégeznék a tetőfedést

Acsád - Az acsádi szociális otthonról szóló, múlt pénteki írás után jelentkezett egy építőipari kisvállalkozás egyik vezetője azzal, hogy ingyen vállalják a tetőfedést.

Jelenleg csak fólia fedi azt az épületszárnyat, ahol tavaly tavasszal a tűz pusztított. A lakóknak egyelőre nincs sok reményük arra, hogy visszaköltözzenek régi szobáikba.

- Akadnak vállalkozók, akik nem szívesen nézik ezt ölbe tett kézzel. A cégünk nevét feleslegesnek tartjuk mondani, nem akarunk reklámot, sem felelőtlen politikusokkal fotózkodni - mondja Csukás Péter, egy osztrák-magyar építkezési vállalkozás társvezetője. - Ha megvalósulhat a  helyreállítás így, társadalmi munkában, akkor is sok segítségre van még szükség: ahhoz, hogy a tetőfedést elkezdjék, be kell lécezni, kell faanyag és ács. És szükség van cserépre vagy palára. Ezt a kisvállalkozás nem tudná finanszírozni, lévén szó több millió forintról, de a munkálatokat igen, amely szintén jelentős tétel.

 

Helyreállítás - a hatályos jogszabályoknak megfelelő ütemben... Fotó: Kiss Teodóra

 

- Úgy saccoljuk, a hivatalos ára ennek a tetőfedési munkának kétmillió forint körül lenne, de természetesen fel kellene mérni pontosan. Ezt is megtennénk díjmentesen - folytatja Csukás Péter.

A vállalkozók karácsony táján kezdtek el azon gondolkozni, milyen jótékony célra használhatnák ki az iparágban ilyentájt szokásos leállást: - A társammal hallottunk az acsádi idősek otthonában élők helyzetéről, és úgy gondoltuk, ez az az ügy, ami mellé oda kell állnunk. Hat-hét emberrel felvonulva a területre  bármikor el tudnánk kezdeni dolgozni.

Csukás nem rejti véka a véleményét: - Jóérzésű embernek ez már sok. Felháborító, hogy itt tart ma a politikai elit! Az  ő saruk, hogy közel egy éve nem történt semmi.

A fenntartót a felajánlással is megkerestük. A Vas Megyei Intézményfenntartó Központ mindent elkövet a helyreállítási munkák mielőbbi megkezdése érdekében, tájékoztatott dr. Huszár Lilla, a központ vezetője, aki válaszában arra is kitért, hogy bármilyen felajánlást szívesen fogadnak. A  közbeszerzési eljárás és  az ahhoz szükséges engedélyek megszerzése a vonatkozó rendeletnek megfelelően folyamatban van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!