Hírek

2013.01.13. 17:55

Holtverseny a szauna szeánszok középdöntőjén

Bükfürdő - Hollósi Gábor és Kondora István jutottak tovább vasárnap a III. Szauna Szeánsz Oscar Bükfürdőn megrendezett középdöntőjéről.

Merklin Tímea

- Jó  látni, hogyan fejlődik a szakma, hiszen ez már a III. Szauna Szeánsz Oscar - mondta Tánczos Székely Gabriella zsűrielnök ma a középdöntő eredményhirdetésén a fürdőben, ahol hétvégén zajlott a szaunamesterek versenye Ruszkabányay Gitta  szervezésében.

-  Egy  szeánsz  sokféle lehet, de mindig vendégközpontú kell, hogy legyen, érezni kell, meddig bírják a résztvevők. Van, aki keményebben, van, aki relaxáló stílusban tartja a szeánszot. A mester és a program közötti összhang is szükséges.

 

A képen balról a második Hollósi Gábor (sárgában), jobbról a második (fehér rövid nadrágban és pólóban) Kondora István - ők jutottak tovább a III. Szauna Szeánsz Oscar döntőjébe (Fotó: Benkő Sándor)

A zsűriben Baumann Bernadett a készítményeket bírálta, amelyeket a mesterek használtak, Tánczos Székely Gabriella és Szolári Zsolt a szeánszok felépítését figyelte elsősorban, Antal Adrienne az illóolajokat pontozta, mennyire voltak harmóniában az illatok a 10-15 perces programmal.

A középdöntőben öt mester vett részt. A vendégek és a zsűri pontozása megfelelt egymásnak,  holtverseny alakult ki, így ketten jutottak tovább. Egyikük a Bükfürdőn dolgozó, Szombathelyen élő Hollósi Gábor, aki Mediterrán nyár fantázianévvel csinált szeánszot, citrus-, levendula-, és rozmaring olajjal, olasz zenével, legyezővel, törölközővel és zászlóval forgatva meg szükség szerint a levegőt. A pílinghez reszelt mandulát kínált, masszázskrémjében rozmaring és citrom volt. A másik továbbjutó a Sárváron élő és ott is dolgozó  Kondora István  volt, aki frissítő szeánszokat mutatott be, Tonic, Mámor és Életelixír fantázianevekkel. Nála nem volt zene, viszont  jeges felöntésekkel szolgált. A levegőt gyümölcsillattal telítette, alkalmazott szantált, teafát, levendulát, citromot is. Masszázshoz ő biokrémeket használt, például szőlőmagból, amely sok antioxidánst tartalmaz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!