Hírek

2013.01.10. 13:40

Kámoni Arborétum Ökoturisztikai Központ: sikerek és jubileum

Szombathely - Minden szempontból sikeres volt az első teljes év a Kámoni Arborétum Ökoturisztikai Központban. Idén tematikus évvel készülnek.

Ambrózai Zsuzsanna

Fennállásának első teljes évében sikeresen működött az Ökoturisztikai Központ a Kámoni Arborétumban, a létesítmény 2011. december 29-én nyílt meg hivatalosan a látogatók előtt.

Szendi Zsuzsa ökoturisztikai vezető elmondta, majdnem 16 ezren voltak kíváncsiak tavaly a megújult kertre, a központ által szervezett rendezvényekre, kiállításokra.

 

A Kámoni Arborétum, Ökoturisztikai Központ népszerű kiállítása. Fotó: Kiss Teodóra

 

- Óriási szám ez, hiszen az arborétum a nyolcvanas években produkált utoljára ilyen látogatottságot. Emellett ez a szám bizonyíték arra is, hogy a pályázatban tett vállalásunkat remélhetőleg jócskán túlteljesítjük majd. Öt év alatt ugyanis 20 ezer látogatóval számoltunk - így a vezető, aki rögvest hozzáteszi, ez nem ad okot arra, hogy hátradőljenek.

- Teendőnek és lelkesedésnek sincsenek híján. Már csak azért sem, mert idén ünnepli fennállásának 120 évét az arborétum, és immár hatvan éve funkcionál fenntartóként az Erdészeti Tudományos Intézet (ERTI). Ennek kapcsán tematikus évet hirdettünk meg. Ugyan a programok egy része még szervezés alatt áll, az már most elmondható, hogy a jubileumok jegyében zajlanak majd zömmel. Emellett természetesen azok a rendezvények sem tűnnek el, amelyek tavaly nagy népszerűségnek örvendtek. Szerencsére jó pár ilyen van, mint a kincskeresés, az interaktív kiállítások, vagy éppen az egészségnap, amelynek kapcsán megtapasztalhattuk, milyen is az igazi összefogás, amikor közösségek és civilek, szervezetek segítik egymást - így a vezető.

Annyi már bizonyos, hogy az idei évben helyet kap a programtervben az arborétum történeti kiállítás, szakmai konferencia és számos más rendezvény is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!