Hírek

2013.01.10. 15:13

Orbán István hivatalvezető gyors és szakszerű ügyintézést ígér

Szentgotthárd - Január elsejétől változott a közigazgatás, újraéledt a járási rendszer. A Szentgotthárdi Járási Hivatal vezetője, Orbán István azt ígéri: a lehető leggyorsabban és legegyszerűbben intézik az ügyeket.

Kiss Tamás

Az év első munkanapján a polgármesteri hivatal refektóriumában ünnepélyes keretek között indították útjára újra a járást. Harangozó Bertalan megyei kormánymegbízott történelmi jelentőségű, az államreform, a közigazgatás átszervezését és megújítását, a jó állam eszméjének megvalósítását célzó eseménynek mondta a járási hivatalok megalakítását. Költséghatékony, racionális és ügyfélbarát államigazgatást hoznak létre, hangsúlyozta Harangozó Bertalan, aki szerint az állampolgárok jobb, gyorsabb és szakszerűbb kiszolgálását nyújtják a harminc év után újra megnyíló járási hivatalok.

 

Balról Ágh Péter, Huszár Gábor, Kovács Ferenc, Harangozó Bertalan, Ágh Ernőné és Orbán István. Fotó: Kiss Teodóra

 

A további lépésekről szólva a kormánymegbízott elmondta, az év második felében megnyíló kormányablakoknál 2500 féle ügyet intézhetnek majd az állampolgárok.

Kovács Ferenc, a megyei közgyűlés elnöke, országgyűlési képviselő  is történelmi tettnek nevezte a járási hivatalok megalakítását, s mint arra emlékeztetett: a kormányerőknek a kezdetektől eltökélt célja az olcsóbb és hatékonyabb állam létrehozása.

Bebes István fideszes országgyűlési képviselő arra hívta fel a figyelmet, hogy a járási rendszer a történelmi elődök példáját követve került kialakításra, célja pedig egyértelműen az emberek szolgálata.

Ágh Péter országgyűlési képviselő  dr. Navrasics Tibor, közigazgatási és igazságügyi miniszter Vas megyeiekhez írt levelét olvasta fel, amely szerint a járási hivataloknak bizonyítaniuk kell, hogy az eltelt bő két évtized eddigi kísérleteihez képest összehasonlíthatatlanul mélyebb reformfolyamat mérföldkövét jelentik.

Huszár Gábor, Szentgotthárd polgármestere elmondta, meggyőződése szerint a városban élők és a járáshoz tartozó falvak lakosai semmit nem fognak majd észrevenni, zökkenők nélkül intézhetik ügyeiket a járásnál.

Orbán István, a Szentgotthárdi Járási Hivatal vezetője örömét fejezte ki, hogy az egykori miniszterelnök,  Széll Kálmán városa, Szentgotthárd most újra visszakapta régi rangját, ismét járási székhely lehet. Régi adósságot törlesztett a kormány, s a járás létrehozásával a környékhez tartozó tizenöt falu lakóinak életét könnyíti meg. Megköszönte a szentgotthárdi önkormányzat, polgármester és jegyző eddigi munkáját és segítségét, amit a járási hivatal kialakításához nyújtottak. Hasonlata szerint a járási hivatal stabil hidat jelent az állam és az állampolgárok között, hozzátéve: biztos abban, hogy munkatársai méltó képviselői lesznek az államnak. Azért dolgoznak, hogy a lehető leggyorsabban és legegyszerűbben intézzék a különböző ügyeket, s hogy a járási hivatalból senki ne mehessen el jótanács, értékes útbaigazítás nélkül.

Az ünnepség végén a történelmi egyházak képviselői megáldották a járási hivatalt, majd áldást kértek a munkatársakra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!