Hírek

2013.01.05. 17:40

Zenével indult az új év

Körmend - A Városi Fúvószenekar szombat délután tartotta újévi koncertjét. A sportcsarnok zsúfolásig megtelt, azok, akik eljöttek, különleges zenei élményben részesültek.

Bajdó Bettina

Ötödik éve hagyomány, hogy az új évet hangversennyel köszöntik a körmendi fúvósok. A sportcsarnok hangversenyteremmé alakult át szombaton délután, az ülőhelyeket pillanatok alatt elfoglalták. Bebes István polgármester mondott köszöntőt, melyben azt hangsúlyozta, hogy az új év a fogadalmak és az elhatározások ideje.

- Fontos dolgok határozzák meg az életünket, olyanok, mint a hit, a remény, a szeretet - mondta a polgármester. - Az új év kezdetekor kérdéseket teszünk fel magunknak, például azt, hogy mit várunk az új esztendőtől. Többek között azt, hogy legyen hitünk, s legyen célja az életünknek. Fontos, hogy az év 365 napján a célunk ott lebegjen előttünk.

Ötödik éve hagyomány, hogy az új évet hangversennyel köszöntik a körmendi fúvósok. Fotó: Szendi Péter

A polgármester szerint mindent meg kell tennünk a jövőnk érdekében. Támogatnunk kell egymást az élet minden területén. Bebes István köszönetet mondott az aranyminősítéssel is rendelkező fúvósoknak, akik a város rendezvényeinek a fényét emelték zenéjükkel. Hozzátette, hogy a muzsika az emberi érzelmek egészét megszólaltatja. Kiemelte, a zene világában erősebben hihetünk magunkban, abban, hogy változtatni tudunk, s abban is, hogy meg tudunk változni. A polgármester a beszéde végén mindenkinek boldog, sikerekben gazdag új évet kívánt.

Ezt követően a szavak helyét a zene vette át. A zenekar idén egy teljes egészében megújult programmal lépett a zenekedvelő közönség elé. A klasszikusok mellett musical- és filmzene-válogatásokat is hallhattak az érdeklődők. Felcsendült a Zorró álarcának a zenéje, s Ennio Morricone volt egyszer egy vadnyugat című művét is megszólaltatták. A repertoárból nem maradtak ki az 1960-as, '70-es évek slágerei sem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!