Hírek

2013.02.18. 22:31

Szombathelyi ingatlanárak az átlag alatt

Szombathely — Szombathelyen az ingatlanok ára öt éve nem nő, sőt, ha az inflációt is beleszámítjuk, inkább csökken, az országos átlagnál jóval alacsonyabb, a megyeinél viszont magasabb.

Munkatársunktól


Grafika: Kelemen Attila

A lakóingatlanok ára februárban 185 ezer forint négyzetméterenként, ez 40 ezer forinttal alacsonyabb, mint a válságot megelőző utolsó évben: 2008-ban 225 ezer forintos négyzetméteráron lehetett a megyeszékhelyen lakást vásárolni. Az ezt követő évben hirtelen nagyot zuhant az ingatlanok ára, 2009-ben átlagosan 171 ezer forint volt az eladó lakások ára négyzetméterenként. 2010-ben 11 ezer forinttal sikerült e fölé tornászni a lakások értékét, ám azóta gyakorlatilag ezen a szinten maradt az átlagos ár, a 2000 forintos emelkedés minimálisnak mondható. A szombathelyi ingatlanárak az országos átlag (212 ezer forint) alatt, viszont a megyei átlag (146 ezer forint) fölött vannak, az ingatlan. net adatai szerint.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!