Hírek

2013.03.04. 16:37

Áprilisban időközi voksolás Szelestén

Szeleste - A helyi választási bizottság kitűzte az időközi polgármester-választás időpontját: április hetedikén voksolhatnak a választópolgárok.

Simon Erzsébet

Az év elején kissé bonyolult helyzet állt elő a faluban, ugyanis sem polgármestere, sem jegyzője nem volt a hivatalnak. A község korábbi elöljáróját, dr. Galántai Györgyöt a közigazgatási változások nyomán ez év január elsejétől a Sárvári Járási Hivatal vezetőjévé nevezték ki. A korábbi jegyző tavaly ősszel nyugdíjba ment, utódja pedig átkerült a járási hivatalba. Nos, jegyző már van, és egy hónap múlva várhatóan polgármester is lesz. Az időközi polgármester-választást április 7-én tartják. A jelöltállítás határideje március 8-án jár le.

Hétfőig egy jelöltet vett  nyilvántartásba a helyi választási bizottság - tájékoztatott Feketéné Csajbi Lívia jegyző, aki pár napja kapott megbízást a jegyzői feladatok ellátására. Március elsején alakult meg ugyanis Szeleste székhellyel a még négy - Pósfa, Kenéz, Megyehíd, Bögöt  - községet magában foglaló közös önkormányzati hivatal.

Feketéné Csajbi Lívia nyilvános pályázaton nyerte el a települési közigazgatási társulás jegyzői állását, és március elsejétől határozatlan időre szól a szerződése. Van közigazgatási tapasztalata, korábban Meggyeskovácsi jegyzője volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!