Hírek

2013.03.07. 15:05

Egy közülünk európai polgári kezdeményezés Szombathelyen

Szombathely - A Kereszténydemokrata Néppárt és az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) csütörtökön sajtótájékoztatón mutatta be az Egy közülünk európai polgári kezdeményezést.

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) ifjúsági társszervezeteként működő Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség több mint 2 ezer tagot számlál, ők a megyei és a helyi szervezetekben tevékenykednek. A nemrég megalakult szombathelyi szervezet elnökévé Kardos Zsófiát, a Pécsi Tudományegyetem joghallgatóját választották. Mint a szervezet sajtótájékoztatóján megerősítették, a szombathelyi IKSZ célja, hogy a helyi kereszténydemokrata ifjúság összefogásával elősegítse egy összetartó, a városért dolgozó közösség megteremtését. Ennek érdekében az IKSZ helyi tagsága egyszerre kívánja biztosítani az ismeretszerzés és a szórakozás lehetőségét különböző vitaestek, sportesemények és tudományos rendezvények szervezésével. Mindezek mellett a keresztényszociális gondolat jegyében a tagok fontos feladatuknak tekintik a karitatív tevékenységet, a rászorulók segítését.

A tájékoztatón az Egy közülünk (One of Us) európai polgári kezdeményezést is bemutatták. Ennek keretei között aláírásgyűjtés indult az Európai Unió országaiban abból a célból, hogy az EU tiltsa meg és fejezze be minden olyan tevékenység anyagi támogatását, amely során feltételezhetően emberi embriókat semmisítenek meg. Különösképpen igaz ez a magzatokon végzett kísérletekre.

Az elhangzottak szerint az Egy közülünk nem politikai kezdeményezés, Magyarországon civil szervezetek mellett a KDNP és az IKSZ is csatlakozott az aláírásgyűjtéshez. A szombathelyieket arra kérik, hogy aláírásukkal támogassák a kezdeményezést. A megyeszékhelyen ezt március 9-én, szombaton fél tizenegytől a Fő téren, a Szentháromság-szobornál, jövő héten pedig a KDNP helyi irodájában 17 és 18 óra között tehetik meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!