Hírek

2013.04.23. 11:12

Drogmentes Maraton - A szer veszélyeire figyelmeztetnek

Szombathely - A vasi megyeszékhelyre is megérkezett kedden a Drogmentes Maraton. A futók célja, hogy felhívják a figyelmet a kábítószerek veszélyeire.

Bajdó Bettina

Délelőtt nem sokkal fél tizenegy után a városháza elé érkeztek a Drogmentes Maraton résztvevői. Lagzi Szilvi csapattag elmondta, hogy április 13-án állt starthoz a Drogmentes Maraton Budapesten, hogy elvigyék a fiatalokhoz és a felnőttekhez az igazságot a kábítószerek veszélyeiről. Idén a maratonisták 12. alkalommal futják körbe  Magyarországot, hogy drogfelvilágosító előadásokat tartsanak, füzetet osszanak, aláírásokat gyűjtsenek és drogellenes rendezvényeken  biztassák az embereket a drogmentes életre és a sportolásra. A program részeként a tavalyi évben több mint 45 ezer  gyermek vett részt drogfelvilágosító előadáson.

- 2002-ben hozták létre Az Együtt egy drogmentes Magyarországért mozgalmat - folytatta Lagzi Szilvia -, a cél azóta sem változott. - Szeretnénk hozzájárulni a drogmentes Magyarország megteremtéséhez. Idén is több száz iskola több ezer diákja csatlakozott hozzánk. Szeretnénk  a kipróbálási arányt a minimálisra  csökkenteni. Nagyon pozitívak a visszajelzések a rendezvényről, olyanok is futócipőt húznak, akiket korábban nem lehetett rávenni a testmozgásra. Reméljük, hogy eljut a szavunk a fiatalokhoz, s kevesebben próbálják ki a drogokat.

A 42 napos roadshow során  2 ezer 100 kilométer lefutásával hívják fel a figyelmet az egészséges, aktív élet fontosságára, többek között olyan eredményes sportolók részvételével, mint dr. Molnár Tamás (Papesz),  Erdei Zsolt, Pulai Imre, Görbicz Anita, és sokan mások. Idén rajthoz állt többek között Sipos Peti, az Irigy Hónaljmirigy frontembere, Gáspár Győző és Skrapits Erik is.  A sportolók ma Kőszeg felől  egészen Körmendig futnak. Szerdán pedig átlépik a megyehatárt. A megmozdulás május 26-án ér véget Budapesten.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!