Hírek

2013.04.25. 11:34

Mészáros György életmű-díjasnak mindenre van megoldása

Szombathely - Környezetvédelmi életmű-díjat kapott Mészáros György, a Megoldás Kft. egyik tulajdonos-ügyvezetője, a Nyugat-dunántúli Környezetvédelmi Központ Alapítvány elnöke.

Kiss Tamás/Vas Népe

A Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége ünnepi közgyűlésén Mészáros György, egy kft. ügyvezetője, a Nyugat-Dunántúli Környezetvédelmi Központ elnöke kapta meg a Környezet védelméért életmű-díjat. Mint azt ünnepi beszédében Kovács László, a szövetség elnöke kiemelte, Mészáros György a régió környezetvédelmi ügyének formálója, alakítója, meghatározó és egyben megkerülhetetlen szereplője.

A '80-as években a Vasi Volánnál oldotta meg munkatársaival a veszélyes hulladékok ártalmatlanításának bevezetését, nevéhez fűződik a hulladéktelep kialakítása. Az elnöki beszéd azt is felidézte, hogy  Mészáros György és munkatársai 1991-ben alapították meg a Megoldás Kft.-t, amely a régióban elsőként vezette be a zárt technológiájú egészségügyi hulladék-gyűjtés és ártalmatlanítás rendszerét. Kovács László kiemelte, a környezetvédelem területén elsajátított tudását Mészáros György 2006 óta a Nyugat-Dunántúli Környezetvédelmi Központ Közhasznú Alapítványnál végzett munkájában is kamatoztatja. Az alapítvány hangsúlyt fektet a jogszabályi változások bemutatására, a régió oktatási intézményeinek környezeti nevelési munkáját pedig pályázatokkal, rendkívüli tanórák megtartásával segítik.

Mészáros Györgynek Kovács László adta át az életmű díjat. Fotó: KSZGYSZ

Mészáros György érthetően nagyon örült a díjnak, s mint elmondta, ma is "a mindenre van megoldás" jelmondat szerint végzi a munkáját.

- Bár életműdíjat kaptam, korántsem gondolom azt, hogy ne lenne már tennivalóm - közölte az ünnepelt, aki szerint a Nyugat-Pannon Járműipari és Mechatronikai Központ megvalósítása körül nagyon sok feladat vár az alapítványra, s a helyi környezetvédelmi szakemberekre. Mészáros György egy másik tervről is beszámolt, nevezetesen elárulta, az alapítvány és a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége azon munkálkodik, hogy a 11-es huszár úti laktanya területén egy környezetvédelmi múzeum, ezzel együtt egy olyan bemutatóhely is létrejöjjön, ahol sokak számára megismerhetővé válnak a megújuló energiaforrások felhasználási lehetőségei.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!