Hírek

2013.05.26. 14:13

Elismerték a vasiak közösségszervező tevékenységét

Uraiújfalu - Tűzzománc emléklapot adományozott a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége a Polgármesterek Vas Megyéért Egyesületnek.

Simon Erzsébet

Veresegyházán tartotta éves közgyűlését a minap a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége. A rendezvényen részt vett a Polgármesterek Vas Megyéért Egyesület vezetősége is. Egyfelől, mert tagjai az érdekvédelmi szervezetnek, másrészt mert a küldöttgyűlés zárásaként kitüntetést vehetett át Vargyai Vilmos, a Polgármesterek Vas Megyéért Egyesület elnöke.

- A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) Tűzzománc emléklapot adományozott a Polgármesterek Vas Megyéért Egyesületnek az önkormányzati értékek erősítése és megőrzése, valamint az önkormányzatiság fejlesztése érdekében kifejtett közösségszervező tevékenységünk elismeréseként - tájékoztatott Vargyai Vilmos, Uraiújfalu község polgármestere, aki 2010 óta elnöke a szervezetnek.

Vargyai Vilmos a kitüntetéssel. Fotó: Benkő Sándor

A Polgármesterek Vas Megyéért Egyesület 2006-ban alakult, azzal a céllal, hogy a megye polgármestereinek, rajtuk keresztül pedig az önkormányzatoknak széles körű tájékoztatást adjon az őket érintő aktuális változásokról. Az egyesület tagsága Vas megye összes kistérségéből tevődik össze, képviselve ezzel a megye egész területét.

Vargyai Vilmos elmondta, hogy a küldöttgyűlésen Schmidt Jenő, a TÖOSZ elnöke összegezte az elmúlt év tapasztalatait és történéseit, hangsúlyozva az önkormányzatok életében végbement sarkalatos változásokat, mint például a közoktatási reform, a járási rendszer kialakítása és az önkormányzati adósságkonszolidáció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!