Hírek

2013.05.29. 09:18

Összeül csütörtökön a szombathelyi testület

Szombathely - Csütörtökön ismét összeülnek a képviselők, hogy fontos kérdésekben hozzanak döntéseket. Döntenek az óvodai csoportok létszámáról, s terítékre kerül a biomassza erőmű kérdései is.

Bajdó Bettina

Csütörtök reggel kilenc órai kezdettel ülnek össze a képviselők. A nyilvános ülésen 28 napirendi pontot tárgyalnak, zárt ajtók mögött pedig négy ügy kerül a képviselők elé. A nyilvános ülés elején pályázatokkal kapcsolatos kérdésekben foglalnak majd állást a honatyák, szó lesz az  új városliget elnevezésű pályázat magánerős projektelemeivel kapcsolatos döntések meghozataláról is. Létrejöhet egy együttműködés a város és a helyi stratégiai cégek között a Szombathely visszavár ösztöndíjprogram kapcsán. Megtárgyalják a város településképi védelmével kapcsolatos önkormányzati rendeleteket, s módosíthatják a helyi építési szabályzatot is. Első olvasatban beszélnek a közösségi együttélés alapvető szabályairól és ezek elmulasztásának, megszegésének jogi következményeiről, s döntenek az óvodai csoportok számáról is, a  jelenlegi 25 fős maximális csoportlétszámot felemelik 30-ra,  Ismét terítékre kerül a biomassza erőmű, olyan javaslattal, hogy a Grenor keressen másik helyszínt az erőműnek, valamint azt is kérik, hogy a cég mutassa be, mennyire megalapozott gazdaságilag a terv, és azt is leszögezik, hogy semmiképpen nem tarthatnak igényt kárpótlásra. A  végső döntést csak a lakosság véleményének ismeretében hozzák meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!