Hírek

2013.06.11. 12:54

Kiugrott a vonatból - Tihamér bohém, de szeretetre méltó ember volt

Szombathely - Egy 22 éves egyetemista fiú mozgó vonatból ugrott ki vasárnap, a helyszínen életét vesztette. A tragédia okait még vizsgálják. A fiú az egyetemi központ hallgatója volt.

Bajdó Bettina

Mozgó vonatból, nyílt vasúti pályán ugrott ki egy 22 éves balatonfüredi fiatalember vasárnap ismeretlen okból Szentgál és Kislőd között, a helyszínen életét vesztette - közölte a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság a honlapján hétfőn. A holttestet egy később arra közlekedő mozdony vezetője találta meg a vasúti töltés mellett. A fiatal,  a jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján,  jegy nélkül utazott, és amikor a jegyellenőrök kérték a menetjegyét, elkezdett szaladni a vonat utolsó kocsija felé - áll a rendőrség közleményében. Tájékoztatásuk szerint az ellenőr a vonaton a férfit nem találta, de észlelte, hogy a legutolsó kocsi ajtaja nyitva van. A baleset körülményeit a  rendőrkapitányság közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálja.

Gecseg Jácint, a Hallgatói Önkormányzat tagjai is gyertyagyújtással emlékezett a Savaria Egyetemi Központ egykori hallgatójára. Fotó: Szendi Péter

A fiatal fiú a Nyugat-magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központ  hallgatója volt. Úgy tudjuk, hazafele tartott, amikor a tragédia történt. A hallgatói önkormányzat Facebook oldalán is közzétette a tragédiáról szóló hírt, az ismerősöket megdöbbentették a történtek.  I. Tihamér másodéves sportszakos hallgató lelki üdvéért kedden 10 órakor gyászmise volt  a Ferences plébánia templomában. A  hallgató az Assisi Szent Ferenc kollégiumban lakott. Az egyetemi központ bejáratával szemben egy fekete szalaggal átkötött gyertya pislákol, s egy mosolygós arc néz vissza egy képről.  Rácz Piusz, a kollégium vezetője azt írta a fénykép előtt lévő fehér lapra: „2013. június 9-én eltávozott közülünk Tihamér, aki bohém volt, de szeretetre méltó ember. Utolsó mondatai hozzám e-mailben érkeztek: Egész nyáron csak misézel?"

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!