Hírek

2013.06.18. 16:15

Tanítók és Hoffmann Rózsa a TANYÁ-n

Celldömölk - Köznevelés, közoktatás, tankönyvek címmel tartott előadást Hoffmann Rózsa a 15. TANYA-programban, az Apáczai-központban.

Tersztyánszky Krisztina

Hétfőn kezdődött és pénteken ér véget az idei  TANYA, a Tanítók Nyári Akadémiája, amelyet az Esztergályos Jenő vezetésével működő, általa alapított, a tankönyvpiacon jelentős mértékben jelen lévő   Apáczai Kiadó honosított meg a pedagógusok körében. Ahogy az invitációban olvasható:   Az Apáczai Kiadó már XV. alkalommal invitálta a pedagógusokat Celldömölkre    a rengeteg impulzív program mellett a pihenésre, szórakozásra is sok időt fordítottak a szervezők. Szeretettel hívjuk és várjuk az általános iskolák tanítóit a Tanítók Apáczai Nyári Akadémiája továbbképzésünkre. A TANYA egyedülálló továbbképzési forma: szakmai megújulást és egyben felejthetetlen szórakozást, nyaralást is nyújt. A szakmai előadásokat neves előadók és az Apáczai Kiadó szerzői tartják.

Az idei TANYA előadói között van  dr. Hoffmann Rózsa, az EMMI közoktatásért felelős államtitkára mellett    prof. pr. Csépe Valéria, a  Magyar Tudományos Akadémia főtitkárhelyettese,  kutatóprofesszor (MTA Természettudományi Kutatóközpont, Kognitív Idegtudományi és Pszichológiai Intézet), prof. dr. Bagdy Emőke klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta, szupervízor, a pszichológiatudomány kandidátusa, dr. Balázs Géza középiskolai tanár, közművelődési előadó, etnográfus,  dr. Duró Zsuzsa PhD, a neveléstudományok doktora, az MTA  Szegedi Akadémiai Bizottság Neveléstudományi és Pszichológiai Szakbizottság Tehetségfejlesztés és Minőségbiztosítás Munkabizottsága elnöke,  közoktatási szakértő, dr. Gombos Péter tanító, a Magyar Olvasástársaság  alelnöke. A TANYA résztvevőit a nyitó napon köszöntötte Fehér László polgármester, a pedagógusok a szakmai programon túl Celldömölkkel is megismerkednek (Vulkán-fürdő, Vulkánpark, Ság hegy, Munkácsy-tárlat stb.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!