Hírek

2013.07.24. 12:36

Kitüntetett árvízi segítő

Szombathely - Július 20-án tartották a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ tűzoltó szakképzésben végzett állományának kibocsátó ünnepségét. Ennek során a dunai árvízi védekezésben kiemelt teljesítményt nyújtó tűzoltóknak dr. Bakondi György tűzoltó altábornagy, főigazgató elismeréseket adott át.

Bajdó Bettina

Vas megyében hétfőn nyolc újonnan szakképesítést szerzett tűzoltó állt munkába, közülük hárman Sárváron, öten Szombathelyen teljesítenek szolgálatot. A tűzoltók, akik február 4-én kezdték a képzést, először a három hónapos rendvédelmi alapozó modult teljesítették a Körmendi Rendészeti Szakközépiskolában - tudtuk meg Balogh Nikoletta tűzoltó zászlóstól, megyei katasztrófavédelmi szóvivőtől. A záróvizsgákat követően a Katasztrófavédelmi Oktatási Központban töltöttek két hónapot, ahol a szakképzési modul elemeit is elsajátították.

A kitüntetett Vida Tamás. Fotó: Jóri András

Az ünnepségen a főigazgató köszönetet mondott a dunai árvíz során a védekezési feladatokban résztvevőknek. Azoknak, akik az évszázados rekordot megdöntő áradás idején kimagasló teljesítményt nyújtottak, köztük Vida Tamás tűzoltó főtörzsőrmesternek, a Szombathelyi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság tűzoltójának dr. Pintér Sándor belügyminiszter Bátorságért Érdemjellel ismerte el munkáját. Az érdemjelet dr. Bakondi György tűzoltó altábornagy adta át a hős tűzoltóknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!