Hírek

2013.08.23. 11:55

Jelentős forgalmirend-változás az épülő 86-os főút Vas megyei szakaszán

Három év múlva két óra alatt is a fővárosba érhetünk kocsival. A 86-os forgalmát ideiglenesen elterelik.

Rózsa Melinda

A helyszínen tartott sajtótájékoztatót pénteken Kovács Ferenc megyei elnök, útügyi miniszteri biztos, Kovács Jenő, a megyei önkormányzat főmunkatársa, Loppert Dániel, a NIF Zrt. kommunikációs vezetője és Sopár Márton projektvezető.

A zanati városrészben élők számára talán a legfontosabb hír, hogy nem fogják főutcájukra terelni a 86-os út forgalmát, amíg el nem készül az új. Terelés lesz, de egy átvezetéssel az új felüljárón keresztül a régi nyomvonalra, szeptember közepétől egészen addig, amíg el nem készül az új útpálya.

Balról jobbra: Kovács Jenő, Sopár Márton és Kovács Ferenc (Fotó: Kiss Teodóra)

Loppert Dániel szóvivő a beruházás jelen állását ismertette: a Szombathelytől induló 3,2 kilométeres melléépítéses szakasz heteken belül teljesen kész lesz, lehetővé teszi a ráterelést. A régi pálya teljesen új aszfaltot kap, hogy száztízzel is lehessen rajt menni. A hídtól induló hatkilométeres új nyomvonal most ötven százalékos készültségben van, a betonalap van készen. Ezt az összesen 9,2 kilométer utat 2014 júniusában tervezik átadni a forgalomnak, a Hegyfalu és Szeleste közötti 7,5 kilométeres szakasz 2015-re lehet kész, az utána következő 33 kilométer 2016-ra. Mindehhez a források is megvannak, tette hozzá Loppert Dániel.

Ha megépül a csornai elkerülő is, akkor a Szombathely - Győr menetidő 40 perccel rövidülhet, vagyis két óra alatt Pestre lehet majd érni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!