Hírek

2013.09.23. 09:15

Látványos volt, sokakat mozgatott meg a spinning

Körmend - Látványos volt és sokakat mozgatott meg a spinning maraton Körmend főterén. Az eseményt Szabó Ferenc alpolgármester nyitotta meg.

Kozma Gábor/Vas Népe

Immáron harmadik alkalommal rendezték meg a térkerékpáros maratont a városban, amely számos érdeklődőt vonzott. Az esemény szervezője a sportág körmendi vezéralakja, Szupper Péter (Szupai) volt. Neki köszönhetően vált népszerű tömegsporttá a spinning, amelynek résztvevői tettek is az egészségükért. Pontosan 172-en pattantak nyeregbe szeptember 14-én, hogy ismét megmutathassák: igen, képesek végig tekerni 4 órát úgy, hogy közben jól érzik magukat és élvezik az élményt, amit az egység, a közösség adhat számukra. A körmendi klubba járó hobbisportolók szombathelyi, zalaegerszegi, szentgotthárdi és pécsi társaikkal kiegészülve töltötték meg élettel a főteret a borongós, őszi napon.

Igazán látványos sport a spinning, a Szabadság téren sokan megtapsolták a lelkes résztvevőket. Fotó: Kozma Gábor

A közös tekerést Szabó Ferenc alpolgármester nyitotta meg, hangsúlyozva jelentőségét. Amely nem csak egészségügyi, életmódbeli, de turisztikai vonzatú is. Az első órában három helyi, ideiglenesen edzővé avanzsált, hölgy, jelesül dr. Németh Petra, Pados-Simon Judit és Háder Mónika diktálta a tempót, majd a pécsi testvérklub edzőpárosa, Dinya Illés és Vezér Bogi vette át az irányítást, szintén nem kímélve a maratonistákat. Aztán a rendezvény atyja, Szupi következett, aki fantasztikus egy órát produkált. Összhangban volt tanítványaival, érezni lehetett a köztük lévő egységet, közösségi szellemet. Ami manapság sajnos nagyon ritka és nem kis munkát, energiát igényel létrehozása, kialakítása. A maraton utolsó pár percét szemerkélő esőben töltötték a résztvevők, de ez már cseppet sem rontotta el a rendezvény hangulatát, egyfajta varázst adott neki. Szupper Péter a rendezvényen elmondta, hogy sokan segítették a szervezésben. – Nem tudnék felsorolni mindenkit, aki hozzájárult a rendezvény sikeres lebonyolításához. De most mégis kivétel tehető, hiszen sokan tettek azért, hogy a spinning maraton a városban meghonosodjon. teret nyerjen. .A biciklik fuvarozásában Boldizsár László, Mecséri Tamás, Tompa László és Vaspöri Ádám tett sokat, barátaikkal. Összeszokott, precíz munkát végeztek. Kevés klub mondhatja el magáról, hogy ilyen jó közösségi szellemben működjön – fogalmazott a vezető. . Aki szerint elég csupán egy szót szólnia és már többen ott állnak mögötte, hogy segítségére legyenek. Jól működött a háttér is: Országh Richárd (Ricsi), szerelte a szervízelésre szorult bicikliket a maratonon. mégpedig kellő hozzáértéssel. Így nem is volt fennakadás. Bödei Károly pedig kiharcolta, hogy egy nagy cég támogatóként jelen legyen a rendezvényen. Mindez mégsem lett volna még elég a nagyszabású esemény megrendezéséhez, ha a város nem segít. Az önkormányzat azonban így tett, támogatta a maratont, hasonlóan a Körmendi Kulturális Központhoz.

Szabó Ferenc alpolgármester a maraton végén elmondta, hogy új hagyomány van születőben, egyre többen adnak példát az egészséges életmódból. Szerinte a térkerékpározás országos bázisa lehet Körmend, s ezzel a turisztikában új lehetőségek nyílnak. Mint mondta, a város a jövőben is támogatja az eseményt.

 

Szabó Ferenc alpolgármester amikor köszöntötte az esemény résztvevőit, arra is utalt: a város jó hírnevét gyarapítják azok, akik ezt az új, és látványos, de főleg egészséges sportot, tornát művelik. Márpedig Körmenden egyre többen ülnek nyeregbe, hogy spinningeljenek, azaz tekerjenek önmagukért és egymásért is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!