Hírek

2013.09.24. 17:45

Virágos porták, utcák Sárváron

Sárvár - Kihirdették a Virágos Sárvárért verseny eredményét. Az idén is több kategóriában lehetett nevezni.

Nagy Ildikó

Immár hagyomány, hogy a város meghirdeti a virágosítási versenyt, amelyre az idén is sokan beneveztek. Hagyomány az is, hogy az eredményeket szeptemberben, a Környezetvédelmi napon hirdetik ki. Akárcsak a korábbi években, most is több kategóriában lehetett nevezni. A vállalkozói kategóriában például a legvirágosabb szállás-, illetve vendéglátóhelyet jutalmazták. Az 1. díjat a Kiss János altábornagy utca 30. szám alatti apartman kapta, amelynek tulajdonosai Geiger János és felesége. Jutalmuk a sárvári fürdő szolgáltatásainak igénybevételére feljogosító, 40 ezer forint értékű ajándékutalvány volt. Ugyanebben a kategóriában második lett a Banya Tanya Étterem és Pizzéria, harmadik pedig a Pannónia Étterem.

A legvirágosabb erkély kategóriában az Alkotmány utca 18. II/18. szám alatti lakásban élő Károlyi József és Károlyi Józsefné erkélye nyerte el leginkább a zsűri tetszését, ők egy büki szállodában tölthetnek el két éjszakát. Második lett Kiss László és felesége (Dorottya utca 5.), a harmadik díjat pedig Góber Márta (Petőfi u. 26. III/11.) érdemelte ki.

Kissné Babos Krisztina Esze Tamás utcai házuk előtt. Ez lett a legvirágosabb utcarészlet az idén. Fotó: Horváth Csaba

A legvirágosabb ház kategóriában négy különdíj is gazdára talált: Balogh Lajosék (Komárom utca 20.), Molnár Attiláék (Tinódi utca 32.), Ágoston Jánosék (Komárom utca 22.), valamint Sárosy Ildikó és Desits Endre (Katona József u. 5.) vehettek át ajándékot. Az első helyezésnek a Szatmár utca 38. szám alatt élő Bándi Lajos örülhetett, az ő jutalma egy hévízi szállodában beváltható, két személyre szóló, két éjszakás pihenés. Második lett Lenkei-Faragó Gyula (Tilosalja u. 18.), harmadik pedig Velladics Györgyné(Nádasdy u. 16/B).

Minden évben jutalmazzák a legvirágosabb utcát is. Az idén ebben a kategóriában egy utcarészlet győzedelmeskedett: az Esze Tamás utca 42-től 66-os számig tartó utcaszakasz lakóinak járt a jutalom, egy 70 ezer forint értékű, növények vásárlására jogosító utalvány.

- Sárváron mindenki tisztában van azzal, hogy a város a turizmusból él, ezért természetes számunkra, hogy nem csak a magunk, de az itt időző vendégek örömére is szépítjük a környezetünket - mondta el érdeklődésünkre Kiss István, aki az Esze Tamás utca 62. számú házban él családjával. Hozzátette azt is: különösen szép gesztus a város részéről, hogy értékelik az itt élők környezetszépítésre irányuló igyekezetét, és minden évben meghirdetik a virágosítási versenyt.

Az Esze Tamás utcai győztesek a kapott ajándékutalványokból növényeket vásárolnak, és tovább szépítik a portáikat.


A virágosítási verseny ötlete önmagában kevés lenne, a sikerhez az is kell, hogy az önkormányzat évről évre megtalálja azokat a városban tevékenykedő partnereket, akik szívesen ajánlanak fel értékes díjakat a győzteseknek. Így aztán igazi tétje is van a megmérettetésnek.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!