Hírek

2013.10.19. 13:00

Staféta Gyöngyössy Péterrel

Mit tanácsol, hogyan védjük meg a környezetünket hatékonyan, hogy ne csak afféle tűz-oltómunkát végezzünk? – kérdezte Kondora István Gyöngyössy Pétertől, a Kerekerdő Alapítvány kuratóriumának elnökétől.

Simon Erzsébet

– Mondják, hogy a környezetvédelem a fogyasztói társadalom lelkiismerete. A környezetet óvni, védeni, elővigyázatosan használni minden pillanatban és ezerféle módon lehet. Kellenek az erős nemzetközi egyezmények, a nemzetállamok jó törvényei, a megfelelő intézményrendszer, helyi szinten a környezettudatos fejlesztések, a szigorú hatóságok, és szükség van a bátor „tűzoltókra" is. Nekem mint egy zöld civil szervezet vezetőjének a megelőzés a legfontosabb. Ezért legfőbb tevékenységünk a környezetünk védelmével kapcsolatos tudás gyarapítása és terjesztése, a szemléletformálás, a környezettudatosságra nevelés.

Bodonczi László erdőmérnöktől, botanikustól kérdezem: Ott élőként hogyan értékeli az Őrségi Nemzeti Park természeti állapotát, a hivatásos természetvédők tevékenységét?

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!