Hírek

2013.11.20. 19:10

Kihívásokra készülve

Szombathely – Ágh Péter országgyűlési képviselő meghívására érkezett dr. Navracsics Tibor, miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter Sárvárra, ahol a Magyarország előtt álló kihívásokról tartott előadást.

Munkatársunktól

Több mint háromszázan jöttek el a Nádasdy Múzeum dísztermébe, ahol Kondora István polgármester köszöntötte az egybegyűlteket. Mint mondta, fontos, hogy a résztvevők kibővített, nagy családként fogjanak össze a következő időszakban, hiszen 135 nap múlva, jelentős történelmi küzdelem várható majd.

Ötcsillagos várost építünk – emelte ki a polgármester, hozzátéve, hogy Magyarország 2010. óta igazán élhető ország lett. Maár Tivadar alpolgármester, a Fidesz sárvári elnöke képi hasonlattal élt, mint mondta, Sárvár felett mindig kék az ég, azonban időnként vannak felhők, melyekre azért van szükség, hogy öntözze a földjeinket. - Ugyanígy vagyunk a kihívásokkal, hiszen így előjön belőlünk a tettvágy, Magyarország jövőjéért szeretnénk tenni. Ágh Péter országgyűlési képviselő hangsúlyozta, az egész térségéből érkeztek a rendezvényre.

- Célunk, hogy közösen összegyűjtsük az elért eredményeket, és lássuk azt, hogy milyen feladatok állnak előttünk - mondta a képviselő, hangsúlyozva, hogy Sárvár sikeres város. - Több száz millió forint támogatás áramlik a térségbe, mely a helyi önkormányzat és a kormány közös munkájának sikere - jelentette ki. Mint mondta, az a cél, hogy Sárvárhoz hasonlóan a többi észak-magyarországi település is sikeres legyen. Dr. Navracsics Tibor szavai szerint, Ágh Péter a Fidelitas országos elnökeként a legnehezebb helyzetben is össze tudta tartani a Fidesz ifjúsági szervezetét.


Navracsics Tibor tartott előadást a városban. Balra tőle Ágh Péter, jobbra Kondora István (Fotó: Cseh Gábor)

 

- Programot tudott adni a fiataloknak, és a legerősebb ifjúsági szervezetként tudta megőrizni a Fidelitast, fiatal ember, ígéretes jövő áll előtte, aki országos kapcsolatrendszerét is sikeresen tudja kamatoztatni a fejlődés érdekében - hangsúlyozta Navracsics, majd visszatekintett a Fidesz kormányzását megelőző időszakra. - Nem jellemző, hogy egy kormányzás végén a kormánypárt hívei ilyen nagy létszámban hallgassanak meg kormánypárti politikust - mondta. - A mi közösségünket teljesen más erő tartja össze, mint a baloldalt, önök ugyanis a legnehezebb időszakban is mellettünk álltak - hangsúlyozta Navracsics. Hozzátette: a baloldal fél a polgári Magyarországtól és fél Orbán Viktor miniszterelnöktől. Egy baloldali szavazó soha nem felejtheti el, hogy a párt akkori elnöke becsapta őket. Sokfélék vagyunk, de mi soha nem hazudtunk egymásnak tért rá pártpolitikai kérdésekre a politikus. A 2002 és 2010 közötti időszakra vonatkozóan elmondta, 2006-ban Magyarország produkálta a világon a második legnagyobb költségvetési hiányt, Libanon után.

- A szocialista kormányok nagyobb adósságot halmoztak fel, mint a Kádár-rendszer ötven év alatt. Mint mondta, amikor a legnagyobb szükség lett volna a politikai döntéshozásra, káosz uralkodott az országban, 2008-ban szétesett a koalíció, 2009-ben lemondott Gyurcsány Ferenc. Mindez akkor, amikor válságban volt az ország, és meg kellett volna találni a kiutat. A miniszter kiemelte, a 2010-ben szerzett kétharmad arra kötelezte őket, hogy megoldják a rendszerváltás óta megoldatlan problémákat. Eredményeket sorolt: csökkent az államadósság, sokkal többen dolgoznak, és bebizonyították, hogy a közmunkaprogram nem az ördögtől való.

- Embereket tudtunk visszavezetni a munka világába, és egyre több jó megoldásunk van, amire elkezdenek felfigyelni Európában is - hangsúlyozta a politikus. Hozzátette: most már a magyar politikai élet ellenzéki szereplői is kezdik észrevenni az eredményeket, ám újra megszólalnak a 2002-ben már ismert hangok, miszerint még több pénzt kell adni az embereknek. A fórum során többen fogalmaztak meg kérdést a vidékfejlesztés, a földtörvény és egyházi témákban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!