Hírek

2013.11.11. 13:51

Másodfokú riasztás - Erős széllökések várhatók Vas megyében

Vas megye - Az Országos Meteorológiai Szolgálat másodfokú, narancssárga riasztást adott ki Vas megye több járására az erős széllökések miatt.

Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint vasárnap estétől hétfő kora délutánig összességében lehulló csapadék mennyisége a Dunántúl nagy részén meghaladja a 20, illetve főként délnyugaton a 30 mm-t. A Dunántúl nyugati felén hétfő késő estig viharos északi szél várható 60-80 km/h-s, kiemelten Zala és Vas megyében helyenként 85-90 km/h körüli széllökésekkel. Késő estétől fokozatosan veszít erejéből a szél.

Vas megye területén másodfokú riasztás van érvényben, a várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 90 km/h-t, és a következő 24 órában több mint 20 mm csapadék hullhat.

A Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság kéri a lakosságot, hogy a megváltozott útviszonyoknak megfelelően vezessenek, és fokozott óvatossággal közlekedjenek!

Viharos szél miatt riaszt a meteorológiai szolgálat

Több járásra első-, illetve másodfokú riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat a viharos szél miatt. Részletek itt >>>

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!