Hírek

2013.12.20. 18:20

Megújult tornaterem

Szombathely - Kulturális műsorral kedveskedtek a Neumann János Általános Iskola diákjai pénteken, ahol ünnepélyes keretek között adták át az iskola felújított tornatermi szárnyát.

Munkatársunktól

A most megvalósuló fejlesztésnek köszönhetően európai színvonalú öltözők, vizes blokkok, új tornaszoba, felcsiszolt tornaterem és megnövelt területű aulának örülhetnek a neumannosok. Csapó Erzsébet, az intézmény igazgatója köszöntötte a megjelenteket, mint mondta, nagyon régóta vártak erre a beruházásra. Az épületrész igencsak leamortizálódott, a csövek rozsdásodtak, meglátszott az idő megmutatta vasfogát.

 

 

- Amikor azon gondolkodtunk, hogy kellene valamit ezzel a szárnnyal kezdeni, Molnár Miklós alpolgármester úr, a körzet képviselője mellénk állt, és megszületett a döntés, hogy két öltözőt fel tudunk újítani elevenítette fel a történteket az igazgató. Ebben az évben pedig továbbléptek, így új tornateremmel bővült az iskola. Sokak szerint hihetetlen, de egy hónap alatt készült el a felújítás. Az igazgatónő köszönetet mondott a támogatóknak, valamint azoknak a kivitelezőknek, akik lelkiismeretesen végezték el a munkájukat, gyorsan, hatékonyan, és az időközben felmerülő technikai problémákon is hamar úrrá lettek. Dr. Puskás Tivadar Szombathely polgármestere kiemelte, gazdagodott Szombathely, a felújított területre pedig alig lehet ráismerni a felújítás után. A városvezetés kiemelte a mindennapi testnevelés fontosságát is. Mint mondta, elkötelezettek az oktatási intézmények fejlesztése mellett.

- Ép testben ép lélek - idézte dr. Hende Csaba, Szombathely országgyűlési képviselője a klasszikus mondást, hozzátéve, hogy a sport, a mozgás az egyik legfontosabb dolog egy ember életében. A miniszer szólt a következő időszak nagy sportberuházásáról, a szombathelyi rekreációs övezetről is, mint mondta, az egészség megőrzése érdekében van szükség ezekre a projektekre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!