Hírek

2014.02.23. 18:15

Munkanélküliség, adósság ellen a Jobbik

Szombathely - Így biztosítaná a megélhetést a Jobbik címmel tájékoztatott Balassa Péter, a Jobbik országgyűlési képviselőjelöltje.

Kozma Gábor

A szombati tájékoztatón Balassa Péter mellett részt vett a városi szervezet alelnöke, Wekker Anita közgazdász is.

Balassa Péter tájékoztat, mellette Wekker Anita városi alelnök. Fotó: Horváth Csaba

Elsőként Balassa Péter országgyűlési képviselőjelölt szólt pártja elképzeléseiről.

– Nincs mit dicsekednie sem a Fidesznek, sem az MSZP-nek. A rendszerváltás óta eltelt 24 évben 1 millió munkahely tűnt el, leépült a mezőgazdaság, és szinte teljes egészében megszűnt az ipar. Mindeközben létrejött egy vékony, politikusokkal szövetkező réteg, amely meggazdagott, és hidegen hagyja a milliók szegénysége – mondta. Ezután ismertette pártja azon elképzeléseit, amelynek révén úrrá lehetnek a gondokon. – Felszámoljuk az évente 400 milliárd forint kárt okozó korrupciót. Ötszázalékos áfakulcsot vezetünk be több területen, így az alapvető élelmiszereknél is, letörve a csalást. Elérjük, hogy a devizahitelesek a felvételkori forintárfolyam alapján törlesszenek, és visszavágjuk az extrém kamatokat. A közmunkásokkal nem hópelyheket rajzoltatunk, hanem értelmes munkát nyújtunk számukra. A közbeszerzéseknél gondoskodunk a hazai termelők kedvezményezéséről.

Wekker Anita a gazdasági célokról szólt. Megemlítve: ki kell egyensúlyozni az uniós függést, létre kell hozni a lengyel-horvát-magyar tengelyt. Ki kell vezetni a hazai vállalkozásokat sújtó extra adókat, konkrétan az építmény- és az iparűzési adókat említette. A Jobbik rövidesen bemutatja részletesen kidolgozott, átfogó programját – ígérték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!