Hírek

2014.03.31. 11:30

Terepjárót, kisbuszt vehetnek Iváncon és megújul a tűzoltószertár

Ivánc - A múlt év végén a Vidékfejlesztési Minisztérium által kiírt pályázatokra három helyi civil egyesület nyújtott be különböző jogcímekre támogatási igényt.

Bajdó Bettina

Három sikeres pályázat révén fejlődhet a település. Bedi Ákos, a helyi polgárőr egyesület elnöke elmondta, hogy a megyei szövetséggel karöltve pályáztak és sikerült beszerezni egy terepjárót 6,35 millió forint értékben. Még egy régi álma valósult meg az ivánciaknak, hiszen 100 százalékos támogatottsággal jutottak hozzá egy 12,7 millió forint értékű kisbuszhoz - ezt már Németh Lászlótól, az Ivánci Községi Sportkör vezetőjétől tudtuk meg.

Gyarmati Tibor (balra) a nyertes pályázatokért mondott köszönetet egy ünnepségen V. Németh Zsolt államtitkárnak. Fotó: Szendi Péter

Fritz József, a helyi önkéntes tűzoltóegyesület elnöke is az őket ért örömről beszélt, hiszen nemrég a faluban található régi tűzoltószertár felújítását és bővítését tűzték ki célul. Ez pedig most a sikeres pályázatnak köszönhetően valóra válik. Az ehhez nyert támogatás mértéke közel 24 millió forint. Gyarmati Tibor polgármester a pályázatokkal kapcsolatban a széleskörű helyi civil összefogás erejét, hatékonyságát hangsúlyozta.

Fontosnak és dicséretesnek tartja a szervezetek, valamint az önkormányzat közötti együttműködést, kommunikációt. Példaként felhozva a felújítási terveket, hiszen nem csak tűzoltóautó kerül új garázsba, itt kap helyet a sportkör közösségi busza, valamint a polgárőrség terepjárója is. A tetőtérben pedig kialakítanak irodát a helyi szervezetnek, itt lesz a központ is. A beruházás megvalósulása folyamán egy európai szintű közösségi térrel, szolgáltatóházzal lesz gazdagabb a település.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!