Hírek

2014.03.27. 10:55

Fejlődő gyerekotthon: Korszerűbb lett a fűtés, kicserélték a tetőszerkezetet

Gencsapáti - Dr. Hende Csaba honvédelmi miniszter országgyűlési képviselő jelenlétében adták át a Gencsapáti Gyermekotthon 2013-ban, 26,3 millió forintból megvalósult fejlesztéseit.

Tóth Csongor

Az ünnepi rendezvényt a gyermekotthon lakóinak műsora színesítette. Dr. Huszár Lilla, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Vas megyei kirendeltségének igazgatója elmondta, 2013-ban számos olyan beruházást hajtottak végre, mely javítja az intézmény lakóinak életszínvonalát.

– A lakóotthonokban fűtéskorszerűsítésre került sor, szabályozhatóvá tettük a fűtést a szobákban, és karbantartási munkálatokat is elvégeztünk – ismertette a részleteket az igazgató. Hozzátette, sikerült az intézmény  műhelyépületének és az utógondozó lakások tetőit lecserélni, és két lakásotthon teljes belső terét felújították. A munkálatok itt még nem értek véget, futballpályát és gyermekjátszóteret is építettek, amely az igazgató szavaival élve rendkívül megörvendeztette az intézmény kis lakóit.

– Minden egyes emberre szükségünk van – hangsúlyozta az átadáson dr. Hende Csaba, honvédelmi miniszter. Hozzátette: az országot csak együtt tudjuk felemelni és naggyá tenni. –Olyan otthont építünk, mely az utánunk jövő nemzedékeknek is szeretett hazája lesz – fogalmazott. A miniszter örömét fejezte ki, hogy megújulhatott a gyermekotthon, majd elismerését fejezte ki az intézményben zajló magas színvonalú szakmai munkát végző dolgozóknak.

– A Gencsapáti Gyermekotthonból sok becsületes munkásember került ki, és még honvéd tiszt is akad az itt nevelkedett gyermekek közül – mondta. Szólt arról is, hogy a kormány nagyon sokat tett a rászorulókért, bár még sok a feladat, azonban az elmúlt négy esztendő az építkezés időszaka volt. – Reményeink szerint ez a munka folytatódhat – fogalmazott, rámutatva, hogy a kormány nagyrabecsülését fejezi ki a szociális ágazatban dolgozók iránt, ezért az illetménykiegészítést ebben az évben már az életpályamodell részeként élvezhetik. A beszédeket követően dr. Hende Csaba és Ágh Péter Vas megye országgyűlési képviselők átadták a 26,3 millió forintos beruházást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!