Hírek

2014.06.02. 15:10

Találkozási pont lehet a megújult templomtér Tanakajdon

Tanakajd - Templomteret, játszóteret avattak, születésfákat ültettek vasárnap a településen. A község vezetői, civil szervezetei fogtak össze a fejlesztések megvalósítása érdekében.

Simon Erzsébet

Máris elérte a célját az a kezdeményezés, amely nemcsak a faluképet javítja, hanem egyfajta közösségerősítést is szolgál. Emberek beszélgettek kis csoportokban a vasárnapi szentmisét követően, igaz, ezúttal annak az új térnek az ünnepélyes átadására vártak, amelyet a templom és a polgármesteri hivatal közötti területen alakítottak ki az önkormányzat, az egyházközség és a Tanakajd Műemlékeiért Alapítvány összefogásával. Egy olyan tér létesült a Darányi Ignác Terv ötmillió forintos támogatásával, amely találkozási pont lehet a községbelieknek.

V. Németh Zsolt (középen) üdvözli Csapody Gábor alpolgármestert. Jobbra Merkli Ferenc plébános és Kiss Zsanett Fotó: Simon Erzsébet

Szentmise előtt, után alkalmat teremt arra, hogy az egybegyűltek meghányják-vessék a világ dolgait ahogy V. Németh Zsolt vidékfejlesztési államtitkár fogalmazott a köszöntőjében. Utalt arra, hogy az otthon nemcsak a házunk, hanem maga a település is, ahol élünk, s azok a helyek, ahol találkozhatnak az emberek. Az összefogással létesített templomtér pont ilyen hely. Kiss Zsanett polgármester arról is beszélt, hogy hat éve megszépült az akkor százéves templom, most a környezetében történtek változások. A térkövezett területre padokat, kerékpártárolókat helyeztek, megoldották a csapadékvízelvezetést, parkosítottak. A templom mögötti egykor volt temetőt is rendbetették, oda az élet folytatásának szimbólumaként születésfákat ültettek; az ágaikon a gyerekkorú tanakajdi gyermekek névjegykártyáját lengeti a szél.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!