Hírek

2014.06.23. 16:55

Folyik a jelöltállítás a vasi városokban

Szombathely - Áder János köztársasági elnök már a héten kiírhatja az őszi önkormányzati választások időpontját. A vasi városokban egyelőre úgy tűnik, mindenütt ringbe szállnak a jelenlegi polgármesterek.

Cseh Gábor

- Jelenleg is zajlik a jelölt-állítás, folyamatosan egyeztetünk az alapszervezetekkel és a jelöltekkel - árulta el a Vas Népének a Fidesz egyik meghatározó politikusa, aki szerint heteken belül megnevezik azokat, akik a kormányzó pártszövetség színeiben indulnak az őszi helyhatósági választásokon.

Hogy végül hány településen kerül bármely jelölt neve mellé akár piros, akár narancssárga pártlogó az még kérdéses, a kisebb falvakra jellemző ugyanis, hogy a jelölt függetlenként, ugyanakkor egy-egy párt támogatásával méretteti meg magát. Amit szinte biztosan lehet tudni, hogy Sárváron újra Kondora István jelenlegi polgármestert indítja a Fidesz, a városvezető láthatóan népszerű a településen, és úgy tudjuk, nincs is igazi kihívója a másik oldalon. Kőszegen sem várható jelöltcsere, itt Huber Lászlót indítja a pártszövetség. Celldömölkön Fehér László jelenleg a polgármester, ő az országgyűlési választásokon a Magyar Szocialista Párt színeiben mérette meg magát, ám 2010-ben egy civil szervezet, a Cselekvő Összefogás Celldömölkért támogatásával nyert. Lapértesülések szerint Fehért megkereste a Gyurcsány Ferenc nevével fémjelzett Demokratikus Koalíció is, hogy erősítse a pártot az önkormányzati választásokon.

- Lesz ellenfele Fehér Lászlónak - erősítették meg forrásaink, ám egyelőre a kihívó személyét nem kívánták megnevezni. Körmenden várhatóan továbbra is kitartanak a jelenlegi polgármester, Bebes István mellett. És hogy mi a helyzet a kisebb településeken? Az szinte biztos, hogy Csepregen is lesz kihívója Király Árpád polgármesternek, ő forrásaink szerint olyan szakember, aki az elmúlt időszakban rengeteget tett a városért. Büköt Németh Sándor vezeti, neki is lesz ellenfele. Répcelakon újra indul Németh Kálmán, jelenlegi polgármester.

Ahogy újabb jelöltekről kapunk információkat, folyamatosan közöljük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!