Hírek

2014.08.03. 07:43

In memoriam: Horacsek Pál

Elhunyt Horacsek Pál, aki 1952-1955 között a Vas Megyei Tejipari Egyesület igazgatója, 1957 és 1980 között (nyugdíjazásáig) a Vas Megyei Tejipari Vállalathoz tartozó Répcelaki Sajtgyár üzemvezetője volt.

Tevékenysége alatt a sajtgyár sokat fejlődött, több száz, Répcelakon és a környéken élő embernek adott biztos megélhetést. Becsületes, tisztességes vezető volt, kiváló kollektívákat hozott össze, és munkájában nagyon odafigyelt a vezetőtársaira és a dolgozók véleményére. Munkássága idején számos fejlesztés valósult meg, így például anyag- és termékcsomagoló, porító üzem, dobozgyártó üzem, szennyvíztisztító. Aktívan részt vett a település közéletében.

Répcelak Város Képviselő-testülete a 2014. májusi testületi ülésén úgy döntött, hogy „Répcelak Városért Díszoklevél" elismerésben részesíti. A Répcelaki Fesztivál alatt tartott átadási ünnepségen már nem tudott részt venni. Pali bácsi és a város vezetői is bíztak, hogy létrejön a személyes találkozás. Sajnos ez már nem valósulhatott meg. A város polgármestere, alpolgármestere és jegyzője a halála után adták át leányának az elismerést. Ő volt Répcelak legidősebb polgára. Emlékét megőrizzük.

Dr. Németh Kálmán polgármester

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!