Hírek

2014.09.16. 11:42

Korszerű berendezések a celli városi óvoda főzőkonyháján

Celldömölk – A városi önkormányzat 4,3 millió forintért korszerűsítette a Celldömölki Városi Óvoda főzőkonyháját, ahonnan nem csak a gyerekek étkeznek.

Ölbei Lívia

Új sütő- és párolóberendezések az óvoda konyháján: a 4,3 milliós önkormányzati beruházással javul az ételek minősége
(Fotó: Gyuricza Imre)

A legkorszerűbb követelményeknek – és az új közétkeztetési rendelet – előírásainak is maximálisan megfelelnek azok a sütő- és párolóberendezések, amelyeket frissen állítottak üzembe a Celldömölki Városi Óvoda Széchenyi utcai főzőkonyháján. A 4,3 milliós önkormányzati beruházás révén a várakozások szerint javul az itt készülő ételek minősége. A közétkeztetési rendelet által megkövetelt jobb minőségű – és drágább – alapanyagok megvásárlása folytán megnövekedett kiadások az új berendezések gazdaságos működésével csökkenthetők, vagyis mindent összevetve nem nőnek a konyhai költségek. Az önkormányzat egyébként is kiemelt figyelmet fordít a gyermekétkeztetésre, nemrégiben egy új, 3 milliós étellifttel is fölszerelték az intézményt. A városi óvoda konyhájáról étkeznek az általános iskola és a gimnázium diákjai, de a konyha naponta 200 adagot külső megrendelésre is elkészít, ami azt jelenti, hogy az 1000 adagos konyha folyamatosan teljes kihasználtsággal működik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!