Hírek

2014.09.28. 10:16

Postás Józsi sem hagyta ki a csörötneki szüreti mulatságot

Csörötnek - A falu életében kiemelt esemény a szüret, hiszen a szőlő és a bor története szorosan összeolvad Csörötnek múltjával. Ezt az örökséget ápolják tizenkét éve a Szüreti Vigadalom rendezvénnyel.

Szalainé Kiss Edina

Már szombat délelőtt feldíszített lovasszekéren járta a falut népes küldöttségével a kisbíró, hogy kihirdesse és egyúttal invitálja a helyieket a vigadalomba. Délután színes szüreti menet járta körbe a falu főutcáját. Az élen bíró uram a családjával és a jegyzővel vonult, az asszonyok hangos énekszóval, a csőszlegények és leányok pedig bort és pogácsát kínálva követték. A felvonulás az Akácfa kempingbe érve hallgatta a bíró beszédét. Kocsis Zsolt polgármester köszönte meg a szervezőknek, szereplőknek és támogatóknak, hogy a rendezvény a tizenkettedik születésnapját ünnepelheti. A II. Csörötneki Szüreti Borverseny eredményhirdetését a köszöntő után tartották, amelyen Kulcsár Ferenc, a borokat értékelő zsűri elnöke hirdette ki a helyezéseket és adta át a díjakat.

A délután és az este a kulturális, szórakoztató programoké volt. Először egy gólyalábas, óriásbábos parasztkomédiát mutatott be a Tulipántos Népi Játékpark, aztán Postás Józsi, a mulatós zene sztárja fokozta a jókedvet. Színre lépett a rábatótfalusi és csörötneki asszonyok tánccsoportja, a Jakabházi Faluszépítő és Hagyományőrző Egyesület, a Béri Balogh Ádám Táncegyüttes. A Pesti Operett Társulat pedig Oszvald Marikával, Udvarhelyi Boglárkával és Pomlényi Péterrel "robbant be"a színpadra. A fellépők sorát Koós Jánosék zárták.

A közösség összetartó erejét az „Itthon vagy-Magyarország szeretlek” rendezvénysorozat keretében meggyújtott máglya jelképezte. A rendezvény végét jelző tűzijátékot vastapssal köszönte meg a népes közönség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!